Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор

Необходими продукти:
60 милилитра гореща вода
60 грама разтопен шоколад
60 милилитра Baileys
1,5 супена лъжица захар на пясък
2,5 чаени чаши маскарпоне
20 бисквитени пръчици (или бисквити)
бита сметана по желание
Начин на приготвяне:
Смесете в купа ликьора, маскарпонето и захарта, разбийте до получаването на еднородна маса. След това прибавете разтопения шоколад в горещата вода и разбъркайте хубаво. В тази комбинация потопете бисквитените пръчици, те трябва да се напоят добре. Сложете ги на дъното на подходяща стъклена купа или чаша, върху тях крема. Може да използвате и сметана, ако желаете. Също да редувате слой бисквити, слой крем няколко пъти. Всичко е въпрос на въображение.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
- Без какво не могат жените?
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор