Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе

Необходими продукти:
1 добре узряла райска ябълка
1 портокал
150 грама маскарпоне
7-9 бисквити по ваш избор
3 супени лъжици кафява захар
1 чаена лъжица смляно кафе
Начин на приготвяне:
Обелете портокала, изцедете сока му и запазете остатъците от месестата част.
Райската ябълка почистете от семената.
Сварете кафето в джезве, подсладете го с 1 чаена лъжица захар и сложете малко от настърганата портокалова кора. Оставете за известно време, за да се запари, след което прецедете.
Смелете бисквитите, трябва да се получат едри трохи.
Смесете райската ябълка с изцедената част от цитруса, добавете настърганата кора, маскарпонето, подсладете с останалата захар и налейте сока.
Разбийте всичко до получаването на крем. Разпределете половината в подходящи купички или чашки, следва слой от натрошените бисквити, който полейте със свареното ароматно кафе. Завършете с крем.
Поръсете десерта с бисквитени трохи и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WINTER 80 г + 15 хартиени филтъра
НовАЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
НовНЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Чийзкейк в чашка
- Крем Сабайон
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе