Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
Необходими продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици захар
1 пакет ванилова захар
100 грама масло
200 грама кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Изсипете млякото в подходящ съд и към него прибавете брашното, захарта и бъркайки непрекъснато, варете на среден огън до сгъстяване. Хубаво е варенето да стане на водна баня, за да сте сигурни, че кремът няма да загори.
Оставете сместа да изстине до стайна температура и тогава добавете маслото, кондензираното мляко. Започнете да разбивате с помощта на миксер, докато получите еднородна смес. В края на приготвянето сложете ваниловата захар и разбийте леко още веднъж.
Получава се нежен и ароматен крем, който е много подходящ за пандишпанови торти. Може да използвате и варено кондензирано мляко за направата му. Количеството захар (и ванилова) не е строго задължително, сложете според вкуса си. В крема може да добавите различни ароматизатори, плодове, како на прах, ядки...
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Чийзкейк в чашка
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
Коментари към Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши