Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
Необходими продукти:
4 яйца
125 грама масло
500 милилитра прясно мляко
115 грама брашно
150 грама захар
1/2 - 1 чаена лъжица ванилия
1 чаена лъжица вода
щипка сол (при разбиването на белтъците)
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте с щипка сол, а жълтъците със захарта, ванилията и водата.
След това разтопете маслото, нека се охлади и го налейте при жълтъците, разбийте.
Прибавете брашното постепенно на 3-4 пъти, като през това време разбивате старателно. Налейте бавно половината от прясното мляко, разбийте хубаво и тогава прибавете останалото, като отново разбийте.
Старателно прибавете белтъците към сместа, бъркайки с движения отгоре надолу.
Подмажете дъното на подходяща форма с масло, поръсете с брашно, след което изсипете полученото тесто. Поставете да се пече във фурната при температура от 175-180 градуса в продължение на 40-80 минути. За готовността се ориентирайте по външния вид на десерта, той трябва да се зачерви, вътрешността да остане леко "трептяща".
Поднесете го охладен и поръсен с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН SPORT ВКУС ВАНИЛИЯ прах 450 г MT2846
НовРЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Обикновен маслен крем
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
Коментари към Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко