Млечно желе с кафе и ванилия
Необходими продукти:
За белия слой:
2 чаени чаши прясно мляко
1 - 1,5 супени лъжици желатин
3 супени лъжици захар
ванилия на върха на ножа
За тъмния слой:
1 супена лъжица кафе
3 супени лъжици захар
1 супена лъжица желатин
1 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с вода и оставете да набъбне (поотделно за двата слоя). След това отцедете водата.
За направата на млечния слой смесете захарта с прясното мляко, поставете на котлона и бъркайте, докато сместа заври. Прибавете ванилията, свалете от огъня и оставете комбинацията да се охлади. След това сложете желатина и затоплете до пълното му разтваряне, но не допускайте да заври.
Тъмния слой: сварете кафе, подсладете го и смесете с желатина. Затоплете комбинацията до разтварянето на желатина, след което охладете.
Разпределете десерта в подходящи стъклени купички или чашки, редувайки черната и бялата смес. Дебелината и последователността на слоевете са по ваша преценка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАФЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 2 в 1 * 10 БИГ - АКТИВ
ОПТИАТ СКРАБ ОТ КАФЕ "КОПРИНЕНА ВАНИЛИЯ" 90 гр.
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ INVITATION 200 мл
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА BLACK LIGHT ЗА ЖЕНИ 100 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО ПАЧУЛИ И ВЕТИВЕР 250 мл
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Млечно желе с кафе и ванилия