Самбук от ябълки
Необходими продукти:
1 килограм ябълки
150 грама захар
4 белтъка
10 грама желатин
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина в 150 милилитра студена преварена вода и оставете за толкова време, колкото е посочена на пакетчето. Обелете ябълките, отстранете сърцевината им със семките, разрежете на две части и ги подредете в тава, застлана с фолио и ги увийте в него. Поставете тавата във фурната и изпечете плодовете при 200 градуса, докато не омекнат (около 40 минути). Сложете желатина на котлона да се сгорещи, но не допускайте да заври, след това охладете. Когато ябълките изстинат, ги смелете на пюре, към което прибавете захарта и разбийте с миксер 2 - 3 минути. Идва ред на белтъците - добавете и тях, без да спирате да разбивате, докато сместа не увеличи обема си 2 - 3 пъти. Накрая сложете желатина и бийте още 5 - 7 минути. Разпределете десерта в подходящи купички или чашки и приберете в хладилника за 3 - 4 часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Обикновен маслен крем
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Печени ябълки с масло и канела
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Самбук от ябълки