Самбук от ябълки

Необходими продукти:
1 килограм ябълки
150 грама захар
4 белтъка
10 грама желатин
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина в 150 милилитра студена преварена вода и оставете за толкова време, колкото е посочена на пакетчето. Обелете ябълките, отстранете сърцевината им със семките, разрежете на две части и ги подредете в тава, застлана с фолио и ги увийте в него. Поставете тавата във фурната и изпечете плодовете при 200 градуса, докато не омекнат (около 40 минути). Сложете желатина на котлона да се сгорещи, но не допускайте да заври, след това охладете. Когато ябълките изстинат, ги смелете на пюре, към което прибавете захарта и разбийте с миксер 2 - 3 минути. Идва ред на белтъците - добавете и тях, без да спирате да разбивате, докато сместа не увеличи обема си 2 - 3 пъти. Накрая сложете желатина и бийте още 5 - 7 минути. Разпределете десерта в подходящи купички или чашки и приберете в хладилника за 3 - 4 часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- Чийзкейк в чашка
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Турски кадаиф с шамфъстък
- Желиран десерт от извара с праскови
Коментари към Самбук от ябълки