Самбук от ябълки

Необходими продукти:
1 килограм ябълки
150 грама захар
4 белтъка
10 грама желатин
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина в 150 милилитра студена преварена вода и оставете за толкова време, колкото е посочена на пакетчето. Обелете ябълките, отстранете сърцевината им със семките, разрежете на две части и ги подредете в тава, застлана с фолио и ги увийте в него. Поставете тавата във фурната и изпечете плодовете при 200 градуса, докато не омекнат (около 40 минути). Сложете желатина на котлона да се сгорещи, но не допускайте да заври, след това охладете. Когато ябълките изстинат, ги смелете на пюре, към което прибавете захарта и разбийте с миксер 2 - 3 минути. Идва ред на белтъците - добавете и тях, без да спирате да разбивате, докато сместа не увеличи обема си 2 - 3 пъти. Накрая сложете желатина и бийте още 5 - 7 минути. Разпределете десерта в подходящи купички или чашки и приберете в хладилника за 3 - 4 часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовАГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Обикновен маслен крем
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Чийзкейк в чашка
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Самбук от ябълки