Мус от шипки

Необходими продукти:
50 грама шипки (сушени)
90 грама захар
400 милилитра вода
15 грама желатин
лимонена киселина на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете сушените шипки, залейте ги с врящата вода, затворете съда плътно с капак и оставете така за 12 часа. Залейте и желатина с вода.
Прецедете шипковата настойка, добавете към "бульона" захарта, затоплете, сложете желатина и лимонената киселина. Когато всичко това заври, свалете от котлона.
Охладете до стайна температура течността, разбийте и разпределете в подходящи формички. Приберете в хладилника, за да стегне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
РИЛАСТИЛ АКНЕСТИЛ ПОЧИСТВАЩА ПЯНА 150 мл
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ МУС АВТОБРОНЗАНТ MEDIUM 200 мл
АЛКЕМИЛА ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
БИ ТЕН МУС ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ТЕН TAN GO AWAY 200 мл
НовАЛКЕМИЛА УСПОКОЯВАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Здравословни приложения на масло от шипки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Чай от шипка – ползи и противопоказания
- Консумирайте желатин за изгаряне на излишните мазнини
- Портокалово реване с грис
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
Коментари към Мус от шипки