Мус от шипки

Необходими продукти:
50 грама шипки (сушени)
90 грама захар
400 милилитра вода
15 грама желатин
лимонена киселина на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете сушените шипки, залейте ги с врящата вода, затворете съда плътно с капак и оставете така за 12 часа. Залейте и желатина с вода.
Прецедете шипковата настойка, добавете към "бульона" захарта, затоплете, сложете желатина и лимонената киселина. Когато всичко това заври, свалете от котлона.
Охладете до стайна температура течността, разбийте и разпределете в подходящи формички. Приберете в хладилника, за да стегне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
РИЛАСТИЛ АКНЕСТИЛ ПОЧИСТВАЩА ПЯНА 150 мл
БИ ТЕН МУС ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ТЕН TAN GO AWAY 200 мл
АЛКЕМИЛА ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
ГЕВОЛ MED ЕКСПРЕС МУС ЗА СУХА КОЖА 125 мл
АЛКЕМИЛА УСПОКОЯВАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- Здравословни приложения на масло от шипки
- Ябълков десерт със стафиди и орехи
- Десерт от извара и грис със стафиди
- Реване
- Кралицата на пудингите
- Мус от крема сирене с краставици и копър
Коментари към Мус от шипки