Мус от шипки

Необходими продукти:
50 грама шипки (сушени)
90 грама захар
400 милилитра вода
15 грама желатин
лимонена киселина на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете сушените шипки, залейте ги с врящата вода, затворете съда плътно с капак и оставете така за 12 часа. Залейте и желатина с вода.
Прецедете шипковата настойка, добавете към "бульона" захарта, затоплете, сложете желатина и лимонената киселина. Когато всичко това заври, свалете от котлона.
Охладете до стайна температура течността, разбийте и разпределете в подходящи формички. Приберете в хладилника, за да стегне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА МУС ЗА КЪДРИЦИ 150 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ МУС ЗА ТЯЛО 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Ягодово руло
- Чай от шипка – ползи и противопоказания
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- Портокалово реване с грис
- Маска с желатин за силна и блестяща коса
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Млечен мус с козе сирене и сладко от дюли
- Ябълков крем брюле с канела
Коментари към Мус от шипки