Плодово желе с ягоди, малини и къпини
Необходими продукти:
килограм и половина микс от ягоди, малини, къпини, касис и други
150 грама захар
30 грама гранулиран желатин
500 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Измийте плодовете и ги изсипете в гевгир, за да се отцеди добре водата. Оставете част от тях. Останалите прехвърлете в подходящ съд, засипете със захарта, налейте 500 милилитра вода и нека всичко заври на силен огън. Когато това стане, свалете от котлона, затворете съда с капак и оставете за 10 минути.
Разтворете желатина в малко вода и го добавете към отварата от плодовете, която сте прецедили предварително. Бъркайте, докато желатинът се разтвори напълно и оставете сместа да се охлади.
Сложете част от отделените в началото плодове на дъното на форма, налейте част от желатина върху тях и приберете формата в хладилника за 10 - 15 минути. След това извадете, сложете отново плодове, пак желатин и още 15 минути в хладилника. Направете това трети път и оставете десерта в хладилника за час и половина.
Готовото желе обърнете върху подходящ съд и покрийте с гореща кърпа, за да може по-лесно да се отдели от формата. Нарежете на парчета, украсете по избор и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ТИЙН МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МОМИЧЕТА желирани таблетки * 50
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ЧАЙ ФИЛТЪР ВЪЛШЕБНИК * 20 БИОПРОГРАМА
АЛИН ПЛАНИНСКИ ЧАЙ филтър * 20
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Алкална диета
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Салак
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кактус
- Млечно смути със замразени плодове
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Японска дюля
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
Коментари към Плодово желе с ягоди, малини и къпини