Плодово желе с джин

Необходими продукти:
400 г черно грозде без семки
300 мл джин
125 г резени лимон или парчета портокал
10 мл желатин
600 мл вода
75 г захар на пясък
Начин на приготвяне:
Пробийте зърната грозде с помощта на дървена клечка за зъби и ги сложете в купа. Налейте 240 мл от джина. Останалите 60 мл налейте в отделна чашка и сложете в нея желатина за 5 минути. Водата налейте в тенджера, добавете захарта и варете на бавен огън, докато не се разтвори. След това оставете да се вари до изпаряването на половината от течността. Изчакайте минутка и сложете напоения желатин, разбъркайте. Изсипете гроздето заедно със сока в сиропа, сложете резените лимон или портокал и приберете в хладилника, докато желатинът не започне да се сгъстява. Разпределете желето в 6 чаши за шампанско с конусовидна форма, покрийте ги и поставете в хладилника, докато се втвърди десертът. Извадете 15 - 30 минути, преди да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Горските плодове действат пречистващо на мозъчните функции
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Ягодово руло
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Портокалово реване с грис
- Кактус
- Да нахраним очите си - препоръки за остро зрение
Коментари към Плодово желе с джин