Плодово желе с джин

Необходими продукти:
400 г черно грозде без семки
300 мл джин
125 г резени лимон или парчета портокал
10 мл желатин
600 мл вода
75 г захар на пясък
Начин на приготвяне:
Пробийте зърната грозде с помощта на дървена клечка за зъби и ги сложете в купа. Налейте 240 мл от джина. Останалите 60 мл налейте в отделна чашка и сложете в нея желатина за 5 минути. Водата налейте в тенджера, добавете захарта и варете на бавен огън, докато не се разтвори. След това оставете да се вари до изпаряването на половината от течността. Изчакайте минутка и сложете напоения желатин, разбъркайте. Изсипете гроздето заедно със сока в сиропа, сложете резените лимон или портокал и приберете в хладилника, докато желатинът не започне да се сгъстява. Разпределете желето в 6 чаши за шампанско с конусовидна форма, покрийте ги и поставете в хладилника, докато се втвърди десертът. Извадете 15 - 30 минути, преди да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
БИОТЕЧ ZERO СИРОП 320 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Млечно смути със замразени плодове
- Кактус
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Портокалово реване с грис
- Гранадила - ползи за здравето
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Плодово желе с джин