Плодово желе с джин
Необходими продукти:
400 г черно грозде без семки
300 мл джин
125 г резени лимон или парчета портокал
10 мл желатин
600 мл вода
75 г захар на пясък
Начин на приготвяне:
Пробийте зърната грозде с помощта на дървена клечка за зъби и ги сложете в купа. Налейте 240 мл от джина. Останалите 60 мл налейте в отделна чашка и сложете в нея желатина за 5 минути. Водата налейте в тенджера, добавете захарта и варете на бавен огън, докато не се разтвори. След това оставете да се вари до изпаряването на половината от течността. Изчакайте минутка и сложете напоения желатин, разбъркайте. Изсипете гроздето заедно със сока в сиропа, сложете резените лимон или портокал и приберете в хладилника, докато желатинът не започне да се сгъстява. Разпределете желето в 6 чаши за шампанско с конусовидна форма, покрийте ги и поставете в хладилника, докато се втвърди десертът. Извадете 15 - 30 минути, преди да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЛИМОН 350 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯГОДА 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ябълков сладкиш с грис
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
- Японска дюля
- Алкална диета
Коментари към Плодово желе с джин