Желирани ябълкови розички с кокосови стърготини

Необходими продукти:
ябълки (по възможност използвайте различни цветове)
500 милилитра вода
200 грама захар
портокалов сок
желатин
кокосови стърготини за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете ябълките на тънки кръгчета и ги сварете в продължение на около 5 минути (може и повече) в сироп, приготвен от водата и захарта. Плодовете трябва да омекнат, да се напоят със сладката течност. След това извадете върху пергамент и нека се охладят малко.
Може да сварите ябълките на порции - една порция = една ябълка (режете, варите, охлаждате...).
Подредете кръгчетата едно в друго, използвайки различни цветове за оформяне на розичките. Сложете ги във формички за мъфини (например, силиконови) или други
подходящи дълбоки купички. Залейте плодовете с желе, направено от останалия захарен сироп, към който прибавете портокалов сок и разтворете желатина според инструкциите.
Желето няма да позволи на розичките да се разпаднат, те ще запазят формата си.
Приберете ги в хладилника за известно време.
Преди да поднесете, поръсете готовия десерт с кокосови стърготини.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Желиран крем с кокосово мляко
- Домашни желирани бонбони с портокал и лимон
- Зелено ябълково мартини със захарен сироп
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Млечно смути със замразени плодове
Коментари към Желирани ябълкови розички с кокосови стърготини