Плодов мус с грис

Необходими продукти:
3 ябълки
3-5 кайсии
50 грама грис
7 супени лъжици захар
100 грама шоколад
кокосови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките, обелете, разрежете на части и почистете от сърцевината със семената, а останалото настържете ситно.
Кайсиите също измийте, отстранете костилките и прокарайте месестата част през сито.
Смесете плодовете. Обелките от ябълките и покритието на кайсиите сложете в съд, залейте с 500 милилитра вода и поставете на котлона. Нека се варят в продължение на 2-3 минути, след което прецедете течността.
Отново сложете отварата да заври, прибавете захарта и гриса. Приготвяйте кашата в продължение на 5 минути, разбърквайки, на силен огън, след това намалете температурата (или поставете съда на водна баня) и оставете да се вари още 30 минути.
Прибавете плодовата смес, разбъркайте и охладете десерта до 40-50 градуса.
Поръсете с настърган шоколад и кокосови стърготини.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ ЗА КОСА ПРИ КОСОПАД 200 мл
НовДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Кайсия - лечебни ползи и свойства
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Гранадила - ползи за здравето
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Шоколадово-млечен ликьор
Коментари към Плодов мус с грис