Плодов мус с грис
Необходими продукти:
3 ябълки
3-5 кайсии
50 грама грис
7 супени лъжици захар
100 грама шоколад
кокосови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките, обелете, разрежете на части и почистете от сърцевината със семената, а останалото настържете ситно.
Кайсиите също измийте, отстранете костилките и прокарайте месестата част през сито.
Смесете плодовете. Обелките от ябълките и покритието на кайсиите сложете в съд, залейте с 500 милилитра вода и поставете на котлона. Нека се варят в продължение на 2-3 минути, след което прецедете течността.
Отново сложете отварата да заври, прибавете захарта и гриса. Приготвяйте кашата в продължение на 5 минути, разбърквайки, на силен огън, след това намалете температурата (или поставете съда на водна баня) и оставете да се вари още 30 минути.
Прибавете плодовата смес, разбъркайте и охладете десерта до 40-50 градуса.
Поръсете с настърган шоколад и кокосови стърготини.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ ЗА КОСА ПРИ КОСОПАД 200 мл
КУНДАЛ HONEY & MACADAMIA БАЛСАМ ЗА КОСА С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 500 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Кокосови сладки от три продукта
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към Плодов мус с грис