Грис с орехи и ябълки
Необходими продукти:
2 яйца
200 грама захар
200 милилитра олио
200 милилитра прясно мляко
250 грама орехови ядки (200 грама за тестото и 50 грама за поръсване)
200 грама грис
200 грама брашно
2 ябълки
100 грама сладко от кайсии
бакпулвер
щипка ванилия
масло за подмазване на формата и брашно за поръсване на дъното й
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта.
Добавете шипка ванилия, смлените орехи, брашното, пресято с бакпулвера, гриса, налейте прясното мляко и олиото.
Разбийте с миксер продуктите.
Измийте ябълките, обелете ги и настържете директно в полученото тесто. Разбъркайте.
Подмажете форма с масло (приблизителни размери на съда 20/35 сантиметра), поръсете с брашно.
Разпределете равномерно тестото в тавата и заравнете повърхността.
Изпечете десерта в предварително загрята до 190 градуса фурна за около 35 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Когато извадите от фурната, намажете горещата повърхност с кайсиево сладко.
Най-отгоре поръсете със смлени орехи и нека грисът се охлади във формата.
След това нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ С ГРИС 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС 6+ месеца 200 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д-Р БАХ ПРОТИВ ЗАВИСИМОСТИ 20 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ЗА ЖЕНАТА 50 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
Коментари към Грис с орехи и ябълки