Грис с орехи и ябълки

Необходими продукти:
2 яйца
200 грама захар
200 милилитра олио
200 милилитра прясно мляко
250 грама орехови ядки (200 грама за тестото и 50 грама за поръсване)
200 грама грис
200 грама брашно
2 ябълки
100 грама сладко от кайсии
бакпулвер
щипка ванилия
масло за подмазване на формата и брашно за поръсване на дъното й
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта.
Добавете шипка ванилия, смлените орехи, брашното, пресято с бакпулвера, гриса, налейте прясното мляко и олиото.
Разбийте с миксер продуктите.
Измийте ябълките, обелете ги и настържете директно в полученото тесто. Разбъркайте.
Подмажете форма с масло (приблизителни размери на съда 20/35 сантиметра), поръсете с брашно.
Разпределете равномерно тестото в тавата и заравнете повърхността.
Изпечете десерта в предварително загрята до 190 градуса фурна за около 35 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Когато извадите от фурната, намажете горещата повърхност с кайсиево сладко.
Най-отгоре поръсете със смлени орехи и нека грисът се охлади във формата.
След това нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНАТА
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗАВИСИМОСТИ
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ЗА ЖЕНАТА 50 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА ЖЕНАТА 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Диета с ябълки за 7 дни
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Черен орех
- Ягодово руло
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Портокалово реване с грис
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
Коментари към Грис с орехи и ябълки