Халва от грис със стафиди и орехи

Необходими продукти:
250 грама грис
450 грама захар
100 грама масло
1 литър вода
50 грама стафиди
50 грама орехови ядки или други по избор
кората на 1 лимон
щипка ванилия
щипка канела
щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Единственото сложно при изпълнението на тази рецепта е, че тя изисква едновременно в два различни съда да се разтопи маслото и да се направи сироп от водата, захарта, лимонената кора, стафидите и подправките.
Когато маслото се разтопи и сгорещи достатъчно, към него прибавете гриса и орехите, нарязани на ситно. Разбъркайте и пържете всичко до образуването на златист цвят.
Когато сиропът заври, налейте го при останалите съставки, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват бучки. Варете в продължение на няколко минути, докато халвата започне да се сгъстява. Тогава свалете от котлона и изсипете сместа в тава или разпределете във формички, ако разполагате с такива.
Изчакайте десертът да се охлади и нарежете на парчета.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Пържен карамелизиран ананас
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Ягодово руло
- Орехово брауни с кафе и шоколад
- Мляко с ориз
- Бразилски орех за здраве и стройна фигура
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Хлебен пудинг
- Домашна халва с кондензирано мляко
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
Коментари към Халва от грис със стафиди и орехи