Халва от грис с бадеми
Необходими продукти:
250 грама грис
600 грама мляко
330 грама захар
100 грама бадеми
топено масло
Начин на приготвяне:
Разтопете захарта в чугунен съд с дебело дъно на слаб огън, бъркайки непрекъснато, за да не загори. Когато получи златист цвят, прибавете млякото, което задължително трябва да е горещо. Оставете сместа на несилен котлон.
В друг съд сложете топено масло и в него изсипете гриса, пържете до получаването на светлокафяв цвят.
Към карамелената млечна смес прибавете бадемите, нарязани много тънко. Може да използвате и подходящи за десерта подправки по ваш избор. Разбъркайте. След това я смесете с гриса, бъркайки непрекъснато, за да не се получат бучки. Ако все пак се образуват такива, бъдете търпеливи и ги разбийте. Варете всичко няколко минути, за да набъбне грисът и да поеме сладостта и аромата на подправките. Разбъркайте няколко пъти. Това е всичко.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ С ГРИС 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС 6+ месеца 200 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Бадем
Коментари към Халва от грис с бадеми