Халва от грис с бадеми

Необходими продукти:
250 грама грис
600 грама мляко
330 грама захар
100 грама бадеми
топено масло
Начин на приготвяне:
Разтопете захарта в чугунен съд с дебело дъно на слаб огън, бъркайки непрекъснато, за да не загори. Когато получи златист цвят, прибавете млякото, което задължително трябва да е горещо. Оставете сместа на несилен котлон.
В друг съд сложете топено масло и в него изсипете гриса, пържете до получаването на светлокафяв цвят.
Към карамелената млечна смес прибавете бадемите, нарязани много тънко. Може да използвате и подходящи за десерта подправки по ваш избор. Разбъркайте. След това я смесете с гриса, бъркайки непрекъснато, за да не се получат бучки. Ако все пак се образуват такива, бъдете търпеливи и ги разбийте. Варете всичко няколко минути, за да набъбне грисът и да поеме сладостта и аромата на подправките. Разбъркайте няколко пъти. Това е всичко.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
МАСТИХА ПИТА С ВАФЛЕНИ КОРИ И МАСТИХА 80 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Ягодово руло
- Портокалово реване с грис
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)
- Ябълков крем брюле с канела
Коментари към Халва от грис с бадеми