Ябълков сладкиш с грис

Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. грис
10 ябълки
1 ч. ч. захар
200 гр масло
1 ч. л. сода
1 ч. л. канела
лимонена киселина
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Настържете ябълките на едро ренде и разделете полученото количество на три части. Смесете всички сухи съставки за сладкиша (без пудрата захар) и разбъркайте. Подмажете тава с масло, изсипете 1 чаша от сухата смес, върху нея сложете едната част ябълки. Така редувайте до изчерпване на продуктите. Най-горният пласт трябва да бъде от ябълки.
Сложете маслото на котлона да се разтопи и да кипне. С врящото масло внимателно и равномерно полейте сладкиша. Поставете го в предварително загрята фурна за 1 час. Добре да се приготвя вечер, за да може да престои една нощ, преди консумация.
Поръсете с пудра захар и се насладете на страхотния вкус!
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Ягодово руло
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Мляко с ориз
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Шоколадов сладкиш с кокос и портокалов сироп
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
Коментари към Ябълков сладкиш с грис