Сиропиран портокалов сладкиш с грис

Необходими продукти:
2 портокала
5 яйца
300 грама захар
300 милилитра олио
400 грама грис
2 чаени лъжици бакпулвер
1 ванилия
За сиропа:
500 милилитра вода
300 грама захар
пръчка канела
карамфил
Начин на приготвяне:
Измийте портокалите и ги сложете да се варят цели в продължение на 20 - 30 минути. След това ги разрежете, почистете от семките и ги смелете с помощта на блендер. Разбийте яйцата заедно със захарта с тел за разбиване, добавете останалите продукти, като портокалите сложите накрая.
Застелете дъното на форма с хартия за печене и разпределете тестото. Нека се пече около 30 минути при 170 градуса (все пак преценете според вашата фурна, десертът трябва да се зачерви).
Сварете сироп от водата, захарта и подправките (вари се около 5 - 10 минути). Част от водата може да замените с тази, в която сте варили портокалите - така ще се получи по-ароматен сироп.
Нарежете готовия сладкиш на квадрати, залейте със сиропа и оставете за половин час да се напои добре.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Пилешко с портокалов сос
- Коктейл Мимоза с червен портокал
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Шоколадов сладкиш с кокос и портокалов сироп
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
Коментари към Сиропиран портокалов сладкиш с грис