Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура

Необходими продукти:
300 грама масло (250 г за тестото и 50 г за глазурата)
180 грама захар
1 яйце
ванилия на върха на ножа
250 грама тиквено пюре
малко консервиран ананас (около чаша)
250 грама брашно
250 грама фини овесени ядки
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица канела
150 грама орехи
50 - 100 милилитра прясно мляко
200 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото за тестото, разбийте го заедно със захарта, добавете яйцето и ванилията. Ананасите (без сиропа) смелете, за да се получи каша и ги изсипете в маслената смес. Следва да прибавите тиквеното пюре и разбъркайте отново хубаво.
В отделен съд смесете брашното, овесените ядки, канелата, содата, солта и получената комбинация съединете с тиквено-маслената каша. Смелете орехите (не е необходимо да е много ситно), сложете и тях в тестото.
Застелете тава с хартия за печене, изсипете сместа и поставете в загрята до 180 градуса фурна за 15 - 20 минути. Когато сладкишът се изпече, изчакайте го да изстине и нарежете на ромбчета.
Направете глазурата. За целта разтопете шоколада на водна баня, добавете млякото, маслото. Трябва да се получи крем с консистенция, подходяща за намазване. С нея покрийте ромбчетата и подредете по няколко едно върху друго. Това е всичко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Лесен кокосов сладкиш
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Мраморен кекс с шоколадови пръчици
- Шоколадов десерт от бисквити с царевичен сироп и маршмелоу
Коментари към Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура