Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
Необходими продукти:
300 грама масло (250 г за тестото и 50 г за глазурата)
180 грама захар
1 яйце
ванилия на върха на ножа
250 грама тиквено пюре
малко консервиран ананас (около чаша)
250 грама брашно
250 грама фини овесени ядки
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица канела
150 грама орехи
50 - 100 милилитра прясно мляко
200 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото за тестото, разбийте го заедно със захарта, добавете яйцето и ванилията. Ананасите (без сиропа) смелете, за да се получи каша и ги изсипете в маслената смес. Следва да прибавите тиквеното пюре и разбъркайте отново хубаво.
В отделен съд смесете брашното, овесените ядки, канелата, содата, солта и получената комбинация съединете с тиквено-маслената каша. Смелете орехите (не е необходимо да е много ситно), сложете и тях в тестото.
Застелете тава с хартия за печене, изсипете сместа и поставете в загрята до 180 градуса фурна за 15 - 20 минути. Когато сладкишът се изпече, изчакайте го да изстине и нарежете на ромбчета.
Направете глазурата. За целта разтопете шоколада на водна баня, добавете млякото, маслото. Трябва да се получи крем с консистенция, подходяща за намазване. С нея покрийте ромбчетата и подредете по няколко едно върху друго. Това е всичко.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ капсули * 150 SANCT BERNHARD
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Диета с тиква за 12 дни
- Ябълков сладкиш с грис
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Печена солена тиква
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Рецепти за домашно сладко от тиква
Коментари към Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура