Белтъчен крем за торти и сладкиши
Необходими продукти:
1 чаена чаша захар
4 белтъка
1/2 чаена чаша вода
ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте водата в подходящ съд, сложете на котлона, добавете захарта и разбъркайте. Нека сиропът се вари до консистенция "твърда капка". С други думи: поставете съд със студена вода непосредствено до котлона и капнете в нея лъжица от сиропа. Ако капката се втвърди, значи всичко е наред и веднага свалете съда от огъня. Това е най-важният момент от процеса на приготвяне на крема. Ако държите прекалено дълго сиропа на котлона, кремът ще горчи и ще има дъх на прегоряла захар. Ако пък не варите достатъчно, крайният продукт няма да бъде еднороден - белтъците ще се отделят от сиропа.
Има и още една сложна задача - трябва да се постараете да варите сиропа и да разбивате белтъците едновременно.
За да получите "твърда" пяна, белтъците трябва да бъдат студени, а по време на разбиването сложете малка щипка сол.
И така, белтъците са разбити, сиропът е с нужната консистенция. Остава само да го свалите от котлона и веднага да го влейте на тънка струя в белтъците, които не спирайте да разбивате нито за секунда. Сложете и ванилията.
Белтъчният крем е готов и вашата торта или сладкиш вече ще изглеждат по съвсем различен начин, а и ще имат още по-страхотен вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА АЛБУФАН * 50
ХЕЛТ АГЕЙН ВЕНУС ФОРТЕ 120 г
АПТАМИЛ 2 ОРГАНИК 800 г
НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 г
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА ТРИФАН * 50
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Разграждане на белтъци
- Обикновен маслен крем
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Протеин (белтък) в кръвта
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Белтъчен крем за торти и сладкиши