Тиквена торта с блат от извара и сметанова заливка

Необходими продукти:
250 грама извара
200 грама масло
400 грама брашно + още 1 супена лъжица
250 грама заквасена сметана
100 грама тиква (може да замените с ябълки)
100 грама стафиди
2 яйца
1 чаена лъжица бакпулвер
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете изварата с маслото и едното яйце, прибавете брашното с бакпулвера и разбъркайте. Полученото тесто приберете в хладилника за известно време.
Нарежете тиквата на парчета и я сварете в подсладена вода. Ако използвате ябълки, тях може да не варите.
Подмажете подходяща форма с масло, поръсете със захар и в нея сложете тестото, което предварително сте разточили, като част от него да покрие 1-2 сантиметра от стените на съда.
Попарете с вряща вода стафидите, отцедете течността от готовата тиква и разпределете плодовете върху основата. Поръсете ги със захар.
Разбийте яйцата със заквасената сметана и 1 супена лъжица брашно. С тази комбинация залейте плънката и изпечете десерта във фурната, докато се зачерви.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лесен кокосов сладкиш
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Тиквена торта с блат от извара и сметанова заливка