Шоколадов сладкиш с лешници

Необходими продукти:
4 яйца
100 грама захар
160 грама масло
160 грама брашно
50 грама нишесте
1 чаена лъжица ванилин
100 грама черен шоколад
100 грама млечен шоколад
1,5 чаена лъжица набухвател
щипка сол
100 грама лешници
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците и приберете белтъците в хладилника.
Пресейте брашното и към него прибавете нишестето и набухвателя.
Натрошете лешниците, разтопете натуралния шоколад на водна баня и го охладете до около 37 градуса.
Смесете маслото с ванилина и захарта, добавете жълтъците един по един, разбърквайки до еднородност след слагането на всеки.
След това съединете сместа с шоколада, счуканите лешници и брашното с нишестето и набухвателя.
Разбийте белтъците на пяна, сложете мъничко сол и ги добавете старателно към тестото.
Получената смес изсипете в подходящ съд, който предварително сте подмазали с олио или покрили дъното с пергамент. Изпечете десерта във фурната.
Разтопете млечния шоколад на водна баня. С него покрийте изпечения блат. Поръсете с лешници или украсете по ваш избор.
Може да разтопите и малко (около 30 грама) бял шоколад и с него да "нарисувате" щрихи по повърхността на десерта.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лешник - ползи и вреди
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Фрапе със сладолед и шоколад
- Шоколадови палачинки
- Ягодово руло
- Сватбената торта - символика и история
- Вредната храна оказва значителен ефект върху здравето и поведението ни
Коментари към Шоколадов сладкиш с лешници