Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Необходими продукти:
700 грама заквасена сметана
2 чаени чаши брашно
100 грама масло
2 чаени чаши пудра захар
1 чаена лъжица сода
450 грама черен шоколад
100 грама какао на прах
2 супени лъжици лимонов сок
500 милилитра прясно мляко
6 яйца
Начин на приготвяне:
Налейте прясното мляко в буркан, сложете лимоновия сок и оставете течността да се пресече.
Пресейте брашното, към него прибавете содата и какаото, смесете ги.
Разбийте маслото с половината от пудрата захар, а останалата с яйцата.
След това съберете двете смеси, постепенно добавяйки яйчената към маслената.
Ред е на последователното прибавяне на сухата смес и пресеченото мляко.
Направете тесто, което разделете на две части и изпечете блатове. Използвайте форма с диаметър около 28-30 сантиметра.
Готовите блатове разрежете хоризонтално на две.
Шоколада разтопете на водна баня, заквасената сметана разбийте (може да добавите пудра захар) и смесете двата продукта.
Намажете всеки от четирите блата с шоколадовия крем и "сглобете"десерта, подреждайки ги един върху друг.
Повърхността покрийте отново с крема и украсете по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Преслава Велкова: Ръчният шоколад If You говори вместо вас
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана