Шоколадов пудинг с кафе и сметана
Необходими продукти:
130 милилитра прясно мляко
100 грама черен шоколад
1 супена лъжица кафява захар
2 супени лъжици картофено нишесте
130 милилитра разтворимо кафе
щипка канела
щипка сол
130 милилитра течна сметана (с масленост около 10%)
Начин на приготвяне:
Смесете прясното мляко и сметаната, сложете щипка сол и поставете съда на котлона. Когато сместа кипне, добавете шоколада, начупен на парчета, разбъркайте.
В кафето разтворете нишестето, захарта и канелата. Налейте тази комбинация при млечно-шоколадовата, като не спирате да разбърквате.
Изключете котлона, когато кремът започне да се сгъстява. Разпределете в подходящи купички или чашки. Когато се охлади, приберете в хладилника за известно време.
Може да поднесете със сладолед, да украсите с глазура, да полеете с карамел, да поръсите с кокосови стърготини или ядки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
Коментари към Шоколадов пудинг с кафе и сметана