Шоколадов пудинг с банани, фурми и карамелен сироп
Необходими продукти:
85 грама масло
300 грама фурми без костилки
1 супена лъжица захар
7 супени лъжици брашно
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица канела
2 супени лъжици какао
2 яйца
1 чаена лъжица сода
2 супени лъжици неподсладено кисело мляко или сметана
1 банан
За соса:
115 грама масло
1/2 чаена чаша сметана с масленост 33%
5 супени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Залейте фурмите с вряща вода, прибавете содата и оставете за 2 минути. След това отцедете водата и смелете плодовете на гъста каша.
Размекнатото масло разбъркайте със захарта.
Добавете яйцата, брашното, бакпулвера, канелата и какаото.
След това сложете фурмите и киселото мляко. Разбъркайте добре.
Изсипете тестото в подмазана дълбока форма. Нарежете банана на тънки кръгчета, които подредете по повърхността и леко притиснете в тестото.
Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и нека десертът се пече в продължение на 35 минути.
Направете карамеления сос. За целта смесете маслото, кафявата захар и сметаната. Сложете ги на слаб огън и бъркайте, докато получите гъст кафяв сос.
Поднесете пудинга топъл, полят с карамеления сос.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЗОЯ СУШЕНИ ЗРЕЛИ БАНАНИ прах 200 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Банан
Коментари към Шоколадов пудинг с банани, фурми и карамелен сироп