Пудинг с фурми в карамелен сос
Необходими продукти:
250 грама брашно
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1,5 чаени лъжици бакпулвер
1 чаена лъжица сода
230 грама нарязани фурми
1 чаена лъжица разтворимо кафе
110 грама масло
3 яйца
300 милилитра горещ чай
3/4 чаена чаша захар
За карамеления сос:
110 грама масло
1 чаена лъжица ванилов екстракт
3/4 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена чаша бяла захар
300 милилитра "златен сироп" или петмез
1 чаена чаша течна сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете фурмите на малки парчета и ги залейте с горещия чай за 15 минути.
Застелете дъното на подходяща форма за печене с фолио.
Разбийте маслото със захарта до получаването на въздушна маса. След това чукнете яйцата едно по едно, изсипете брашното, пресято заедно с бакпулвера, и разбъркайте. Добавете кафето, содата и ваниловия екстракт.
Съединете тестото с фурмите и чая, ще се получи консистенция, наподобяваща гъста сметана. Разпределете я в подготвената форма и изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на час-час и половина.
Направете соса, смесвайки в тенджера маслото с двата вида захар и сиропа. Нека се приготвя около 5 минути на бавен огън. Щом свалите от котлона, налейте сметаната, прибавете ваниловия екстракт и бъркайте 2-3 минути (до еднородност).
Поднесете пудинга със соса.
Добър апетит!
Снимки: foodily.ru; allrecipes.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Ябълков сладкиш с грис
- E150(c) Амонячен карамел
- Сос Бъфало
Коментари към Пудинг с фурми в карамелен сос