Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка

Необходими продукти:
6-8 дебели филии стар хляб (може бял или пълнозърнест)
2-3 банана
1/2 чаена чаша стафиди
1/2 чаена чаша ядки по ваш избор (орехи, лешници, пеканов орех)
4 яйца
2 чаени чаши прясно мляко
1/2 чаена чаша кафява захар (може да използвате бяла)
1 чаена лъжица ванилов екстракт
25 грама масло
захар (кафява или бяла) за поръсване - по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса.
Нарежете хляба на малки парчета, бананите обелете и нарежете на кръгчета. Смесете ги, прибавете стафидите, едро натрошените ядки и изсипете всичко в подходяща форма за печене (стъклена или керамична).
В дълбока купа разбийте яйцата, докато се образува лека пяна, налейте млякото, сложете захарта и ваниловия екстракт.
Разбийте отново, за да се смесят добре продуктите.
Залейте хляба и плодовете с получената смес и притиснете с вилица към дъното на съда, за да може хлябът да се покрие с течността и да я поеме. По повърхността сложете парченца масло. Ако желаете, поръсете обилно със захар.
Изпечете пудинга в загрятата фурна в продължение на 45 минути. Ще е образува хрупкава карамелена коричка.
Поднесете вкуснотията с бита сметана, ванилов сос или ванилов сладолед.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Карамелени филийки с чили
- Кои ядки са най-полезни за здравето
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирана захар - рецепта
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Рецепти за домашен хляб без месене (от бяло брашно и от пълнозърнесто със семена)
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
- Еклери с крем от извара и парченца банан
- Царевичен хляб с ягодово сладко
Коментари към Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка