Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
Необходими продукти:
1 чаена лъжица анасон
2 супени лъжици вода
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 чаена лъжица карамфил
200 грама стафиди
2 чаени лъжица канела
400 милилитра кокосово мляко
500 грама нарязан на кубчета хляб
300 грама масло
200 грама захар
4 яйца
Начин на приготвяне:
Изсипете половината от захарта в подходящ съд, налейте водата и поставете на котлона. Нека се нагрява, докато сладките кристалчета се разтопят.
Полученият карамел разпределете равномерно по дъното на формата, в която ще изпечете пудинга.
Към кубчетата хляб добавете подправките и залейте с кокосовото мляко. След това добавете маслото, останалата захар, яйцата и стафидите. Разбъркайте всичко старателно и изсипете в тавата върху карамеления слой.
Изпечете на водна баня във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 50-60 минути.
Добър апетит!
Снимка: vkusno.tv
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60 МТ2350
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЗЛАТНО МЛЯКО прах 270 гр.
СКОТИШ ФАЙН ЛАЙТ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 75 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Кокосови сладки от три продукта
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел