Шоколадов пудинг с кокосово мляко

Необходими продукти:
400 милилитра кокосово мляко
3 супени лъжици захар
щипка сол
1/4 чаена чаша нишесте
3 супени лъжици какао
1 шоколад
щипка ванилия
1/4 чаена чаша кокосови стърготини (изсушени в тиган)
Начин на приготвяне:
Разбъркайте кокосовото мляко. Налейте 1 1/4 чаена чаша от него в подходящ съд и прибавете захарта и солта. Поставете на слаб огън.
Докато млякото се нагрява, разбийте останалото количество с нишестето и какаото на прах (може да използвате блендер или тел за разбиване на яйца).
Щом течността заври, налейте 1/4 чаена чаша от нея в сместа с нишестето, като бъркате непрекъснато.
Намалете температурата на котлона до минимална и получената смес влейте на тънка струя във врящото мляко, като разбърквате енергично през това време. Бъркайте, докато пудингът заври отново.
Свалете съда от огъня и продължете да разбивате още около минута. След това прибавете настъргания шоколад и ванилията. Разбъркването продължава до получаването на кремообразна консистенция.
Разпределете десерта във формички, нека се охлади, поръсете с кокосови стърготини и приберете в хладилника за известно време.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
СКОТИШ ФАЙН ЛАЙТ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 75 мл
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Диета с избягване на млечни продукти
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
Коментари към Шоколадов пудинг с кокосово мляко