Хлебен пудинг с карамел и ром
Необходими продукти:
400 грама хляб (франзела)
8 яйца
1/2 чаена чаша захар
1/2 шушулка ванилия (семената)
2 чаени чаши прясно мляко
2 чаени чаши високомаслена готварска сметана
1/4 чаена чаша тъмен ром
1/4 чаена лъжица сол
За карамела:
1 чаена чаша захар
3/4 чаена чаша вода
1/2 чаена лъжица оцет
3 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта с тел за тази цел, прибавете семената ванилия, налейте млякото, сметаната, рома, сложете малко сол. Получената смес изсипете върху хляба, нарязан предварително на кубчета. Оставете така за 45 минути, сместа трябва да се поеме напълно.
Направете карамеления сироп. Залейте захарта с 1/2 чаена чаша от водата, прибавете оцета и поставете съда на котлона. Нека сместа се вари до образуването на жълто-кафяв цвят. След това налейте още 1/4 чаена чаша вода.
Изсипете карамела във форма с диаметър 20 сантиметра. Разпределете го равномерно по стените и дъното на съда, накланяйки го във всички страни. Отгоре намажете с 3 супени лъжици масло.
Прехвърлете хлебната смес в тавата, използвайки лъжица. Покрийте с пергамент и поставете на водна баня във фурната при 175 градуса.
Оставете пудингът да се приготвя в продължение на 75 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Карамелизирана захар - рецепта
Коментари към Хлебен пудинг с карамел и ром