Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Пудинг от фурми с ром и карамелен сос

Пудинг от фурми с ром и карамелен сос

от 01 апр 2015г.
Пудинг от фурми с ром и карамелен сос - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

200 грама размекнато масло

170 грама брашно + малко за поръсване на формичките

1,5 чаена лъжица бакпулвер

170 грама фурми без костилки (нарязани ситно)

1 супена лъжица тъмен ром

1 чаена лъжица сода

170 грама кафява захар

1/2 пръчка ванилия

2 разбити яйца

1 чаена лъжица ванилов екстракт

 

За карамеления сос:

100 грама захар

25 грама масло

100 грама течна сметана

семена от 1 пръчка ванилия

1 чаена лъжица сол

2 супени лъжици тъмен ром

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса.

Разтопете 50 грама от маслото и намажете с него вътрешната част на 8 формички (всяка с вместимост от 200 грама). След това поръсете с брашно и се заемете с направата на пудинга.

Налейте 300 милилитра вода в подходящ съд, добавете лъжица ром, сложете фурмите и поставете всичко на котлона. Когато водата заври, намалете температурата и нека плодовете се приготвят в продължение на 5 минути или до омекване. След това сложете содата и изчакайте сместа да се охлади малко. Смелете я с помощта на блендер за около 2 минути.

Смесете захарта с маслото, добавете семената ванилия и бъркайте около 10 минути, докато получите лека въздушна маса. Прибавете 1 супена лъжица брашно, а след това и яйцата едно по едно, като разбърквате хубаво след всяко. Добавете пюрето от фурми, сложете останалото брашно, бакпулвера, ваниловия екстракт и разбъркайте до еднородност на консистенцията.

Разпределете сместа в подготвените купички и изпечете във фурната в продължение на 35 - 40 минути, докато пудингът се надуе леко и стане еластичен при натиск.

Извадете десерта и сложете в чинии.

 

Направете карамеления сос.

Смесете захарта с 200 милилитра вода, поставете на котлона и затоплете до пълното разтваряне на захарта. Намалете температурата и оставете да се вари около 15 - 20 минути, докато сиропът намали обема си с 1/4.

Добавете маслото, сметаната, семената ванилия, рома и солта. Разбъркайте всичко и нека сместа се вари още 5 минути. След това оставете соса да се охлади (за около 10 - 15 минути). През това време той малко ще се сгъсти.

Полейте готовия пудинг и може да поднесете десерта със сладолед и листенца мента.

Карамеления сос съхранявайте в затворен съд в хладилник не по-дълго от 2 седмици.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Шоколадов пудинг с банани, фурми и карамелен сироп Шоколадов пудинг с банани, фурми и карамелен сироп
  • Хлебен пудинг с карамел и ром Хлебен пудинг с карамел и ром
  • Пудинг със стафиди и карамелен топинг Пудинг със стафиди и карамелен топинг
  • Пастички с бадеми, ром и шоколадова глазура Пастички с бадеми, ром и шоколадова глазура
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
26.60лв. / 13.60 €

СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

МАХАРИШИ АЮРВЕДА РАСАЯНА С ЖЕЛЯЗО таблетки * 60
34.30лв. / 17.54 €

МАХАРИШИ АЮРВЕДА РАСАЯНА С ЖЕЛЯЗО таблетки * 60

КОНЦЕНТРИРАН СОК ОТ КИТАЙСКИ ФУРМИ флакон 50 мл * 8 TIENS
184.00лв. / 94.08 €

КОНЦЕНТРИРАН СОК ОТ КИТАЙСКИ ФУРМИ флакон 50 мл * 8 TIENS

Безплатна доставка за България!

Коментари към Пудинг от фурми с ром и карамелен сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пудинг от фурми с ром и карамелен сос
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 04:30
    Коментирайте "Пудинг от фурми с ром и карамелен сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кремове и сладоледи
  • Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
  • E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
  • Карамелизирана захар - рецепта
  • Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • E150(a) Карамел обикновен
  • Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
  • Ябълков сладкиш с грис
  • Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
РетинобластомРетинобластом

Ретинобластом

от 16 ное 2025г.Прочети повече
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 16 дни, 17 часа и 27 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 26 дни, 13 часа и 40 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЕВКАЛИПТ таблетки за смучене 3 мг * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival