Пастички с бадеми, ром и шоколадова глазура

Необходими продукти
За блата:
300 грама масло
75 грама пшенично брашно
150 грама кристална захар
150 грама пудра захар
10 яйца
75 грама царевично нишесте
100 грама натрошени бадеми
15 грама ванилова захар
10 милилитра тъмен ром
За глазурата:
100 милилитра сметана с масленост 33%
100 грама тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Размекнатото масло смесете с нишестето, пудрата захар и разбийте.
Прибавете натрошените на ситно бадеми, ваниловата захар
и без да спирате да разбивате, добавете жълтъците един по един.
След това изсипете брашното, налейте рома (или коняк), разбийте.
Разбийте белтъците със захарта до образуването на "върхове".
Прибавете на няколко части към получената смес.
Трябва да се получи тесто като на снимката.
Застелете с хартия за печене форма с размери 22 х 30 см.
Налейте един черпак от тестото, разпределете го равномерно по дъното на съда.
Поставете в загрята до 220 градуса фурна на най-високото ниво за около 3 минути (докато покафенее).
Извадете от фурната и върху изпеченото тесто излейте още един черпак от суровото, отново изпечете по същия начин. Повтаряйте процедурата до изчерпване на сместа.
Когато приключите и с последния пласт, оставете да се охлади, а през това време направете глазурата.
Смесете сметаната и шоколада, разтопете ги на водна баня и намажете десерта.
Когато глазурата стегне, разрежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
Коментари към Пастички с бадеми, ром и шоколадова глазура