Портокалово реване с грис

Необходими продукти:
3 яйца
1 чаена чаша захар на пясък
1 чаена чаша грис
1,5 чаена чаша брашно
1 чаена чаша прясно изцеден портокалов сок
1 бакпулвер
1 ванилия
настъргана портокалова кора на вкус
За сиропа:
3 чаени чаши захар на пясък
3 чаени чаши вода
1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Разбийте добре яйцата със захарта в продължение на 5 минути. В отделен съд смесете гриса с брашното, ванилията и бакпулвера. Залейте сухите съставки с комбинацията от яйцата и захарта. Разбийте отново всичко и налейте портокаловия сок. Прибавете и настърганата кора от цитруса.
Разбийте и разпределете сместа в тава, чието дъно предварително сте намазали с олио и посипали с брашно.
Изпечете десерта във фурната при 170 градуса в продължение на 30 - 40 минути.
Направете сиропа. Към водата прибавете захарта и лимона. Поставете на котлона и след завиране на течността, наблюдавайте, докато тя получи желаната гъстота. Не трябва сиропът да бъде нито прекалено течен, нито прекалено гъст.
Пригответе сиропа преди реването да бъде готово, за да може да го полеете, веднага след като извадите десерта от фурната.
Сладката течност да не е гореща, а леко топла. Реването да е горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Див портокал помага при болки в ставите
- Желиран десерт от извара с праскови
- Сиропиран сладкиш с кайсии
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Коментари към Портокалово реване с грис