Хлебен пудинг
Необходими продукти:
2 кг бял хляб
500 мл прясно мляко
6 яйца
200 г масло
200 г стафиди
1 лимон
100 мл сметана
100 г захар
щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на парчета. Хубаво е, ако използвате различни видове, заради различните плътност и вкус, така ще се получи по-интересно. Намажете парчетата с масло и ги подредете на слоеве в подмазана тава. Всеки вид хляб - отделен слой. Между тях слагайте предварително измити и накиснати за кратко във вряща вода стафиди без семки. Разбийте леко яйцата, смесете млякото със захарта, сметаната, лимоновата кора и затоплете, без да допускате да заври. Съберете двете смеси и с получената комбинация залейте хляба. Отгоре поръсете с индийско орехче и сложете във фурната при 180 градуса за 30 - 40 минути. Готовият пудинг трябва да има суха коричка и мека вътрешност.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 160 гр.
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 450 гр.
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Обикновен маслен крем
Коментари към Хлебен пудинг