Хлебен пудинг

Необходими продукти:
2 кг бял хляб
500 мл прясно мляко
6 яйца
200 г масло
200 г стафиди
1 лимон
100 мл сметана
100 г захар
щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на парчета. Хубаво е, ако използвате различни видове, заради различните плътност и вкус, така ще се получи по-интересно. Намажете парчетата с масло и ги подредете на слоеве в подмазана тава. Всеки вид хляб - отделен слой. Между тях слагайте предварително измити и накиснати за кратко във вряща вода стафиди без семки. Разбийте леко яйцата, смесете млякото със захарта, сметаната, лимоновата кора и затоплете, без да допускате да заври. Съберете двете смеси и с получената комбинация залейте хляба. Отгоре поръсете с индийско орехче и сложете във фурната при 180 градуса за 30 - 40 минути. Готовият пудинг трябва да има суха коричка и мека вътрешност.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
Коментари към Хлебен пудинг