Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди

Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди

от 29 апр 2014г.
Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

300 грама сметана (с масленост 15%)

200 грама масло

5 яйца

150 грама захар

300 грама орехи

брашно (колкото поеме)

сол

сода

стафиди

ванилия

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете стафидите, орехите счукайте ситно. В дълбока купа изсипете брашно и сложете размекнатото масло и 4 жълтъка. Петия оставете за намазване на най-горния слой. След това добавете сметаната, щипка сол и малко сода. Приберете белтъците в хладилника. Замесете твърдо тесто (то ще се получи маслено), увийте го в найлоново фолио и оставете да си "почине" в хладилника. Когато го извадите, разделете на 3 части, които разточете според размера на съда.

Пригответе плънката. Разбийте 5-те белтъка на пяна, постепенно прибавяйки захарта и ванилията. Изсипете стафидите и орехите във вече разбитите белтъци.

Сложете единия слой тесто на дъното на тавата, разпределете половината от плънката, повторете подредбата и завършете с третия пласт тесто. Намажете го със заделения жълтък. Придържайки най-горния пласт, разрежете баклавата на парчета. Поставете в студена фурна, след което я включете на 100 градуса. Нека баницата се пече в продължение на 90 - 100 минути. Готовата баклава нарежете още веднъж по контурите, които са останали, защото разрезите са се запълнили с плънката.

Друг вариант за направата е да оформите рулца от тестото, в които да има от плънката и тогава да изпечете. 

Добър апетит!

Още по темата:
  • Хлебен пудинг Хлебен пудинг
  • Бърз сладкиш с ядки и стафиди Бърз сладкиш с ядки и стафиди
  • Ябълков сладкиш с маслени трохи и орехи Ябълков сладкиш с маслени трохи и орехи
  • Бадемов сладкиш със стафиди и канела Бадемов сладкиш със стафиди и канела
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
28.66лв. / 14.65 €

ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл

МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
7.50лв. / 3.83 €

МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл

МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
21.90лв. / 11.20 €

МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл

МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
5.48лв. / 2.80 €

МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г

Нов
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г

ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
10.76лв. / 5.50 €

ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл

Коментари към Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди
    www.framar.bg 
    на 02 October 2025 в 07:29
    Коментирайте "Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Баклави и сиропирани сладкиши
  • Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
  • Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
  • Обикновен маслен крем
  • Черен орех
  • Масло от авокадо
  • Орехово брауни с кафе и шоколад
  • Царевичен сладкиш с ягоди и мента
  • Бразилски орех за здраве и стройна фигура
  • Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
  • Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Заплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелектЗаплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелект

Заплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелект

от 01 окт 2025г.Прочети повече
FDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при децаFDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при деца

FDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при деца

от 01 окт 2025г.Прочети повече
Джевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парчеДжевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парче

Джевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парче

от 01 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 5 дни, 14 часа и 25 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 14 дни, 17 часа и 25 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Кенаф, Канабинус хибискус Кенаф, Канабинус хибискус

Кенаф, Канабинус хибискус

от 12 юни 2024г. Прочети повече
Диета с ниско съдържание на мазнини Диета с ниско съдържание на мазнини

Диета с ниско съдържание на мазнини

от 08 дек 2022г. Прочети повече
Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме

Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме

от 12 фев 2020г. Прочети повече
Деси и Пролет от Trouble Bakers: Всеки книжен свят крие различно очарование Деси и Пролет от Trouble Bakers: Всеки книжен свят крие различно очарование

Деси и Пролет от Trouble Bakers: Всеки книжен свят крие различно очарование

от 27 ное 2018г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИТАМИН E спрей 30 мл ОМЕГА ВИТА

ЛИВЕРЕКС МАКС капсули * 60 ГРИЙН АКТИВ

ВИТАВЕА ЖЕЛЕ РОЯЛ капсули 200 мг * 50

ПРОПОЛИСОВА (КЛЕЕВА) ТИНКТУРА 30 мл БИЛБО

БИО - КУЛТ капсули * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТОРВАЗИН ПЛЮС 40 мг/10 мг капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:09:19

ИГНАТИА АМАРА 9 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:07:31

ИГНАТИА АМАРА 30 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:05:26

ТОРВАЗИН ПЛЮС 40 мг/10 мг капсули * 30

Коментар на: А. от 01 окт 2025г. в 16:39:40

ИГНАТИА АМАРА 9 СН

Коментар на: Ивана от 01 окт 2025г. в 16:17:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival