Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди

Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди

от 29 апр 2014г.
Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

300 грама сметана (с масленост 15%)

200 грама масло

5 яйца

150 грама захар

300 грама орехи

брашно (колкото поеме)

сол

сода

стафиди

ванилия

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете стафидите, орехите счукайте ситно. В дълбока купа изсипете брашно и сложете размекнатото масло и 4 жълтъка. Петия оставете за намазване на най-горния слой. След това добавете сметаната, щипка сол и малко сода. Приберете белтъците в хладилника. Замесете твърдо тесто (то ще се получи маслено), увийте го в найлоново фолио и оставете да си "почине" в хладилника. Когато го извадите, разделете на 3 части, които разточете според размера на съда.

Пригответе плънката. Разбийте 5-те белтъка на пяна, постепенно прибавяйки захарта и ванилията. Изсипете стафидите и орехите във вече разбитите белтъци.

Сложете единия слой тесто на дъното на тавата, разпределете половината от плънката, повторете подредбата и завършете с третия пласт тесто. Намажете го със заделения жълтък. Придържайки най-горния пласт, разрежете баклавата на парчета. Поставете в студена фурна, след което я включете на 100 градуса. Нека баницата се пече в продължение на 90 - 100 минути. Готовата баклава нарежете още веднъж по контурите, които са останали, защото разрезите са се запълнили с плънката.

Друг вариант за направата е да оформите рулца от тестото, в които да има от плънката и тогава да изпечете. 

Добър апетит!

Още по темата:
  • Хлебен пудинг Хлебен пудинг
  • Бърз сладкиш с ядки и стафиди Бърз сладкиш с ядки и стафиди
  • Ябълков сладкиш с маслени трохи и орехи Ябълков сладкиш с маслени трохи и орехи
  • Ливански сладкиш с фурми и стафиди Ливански сладкиш с фурми и стафиди
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
14.10лв.

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ

ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
28.60лв.

ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл

МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
7.50лв.

МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл

МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
21.90лв.

МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл

ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
5.60лв.

ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г

ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
5.60лв.

ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г

Коментари към Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди
    www.framar.bg 
    на 18 May 2025 в 16:31
    Коментирайте "Маслена баклава със сметана, орехи и стафиди"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Баклави и сиропирани сладкиши
  • Орехи - ползи и вреди
  • Черен орех
  • Обикновен маслен крем
  • Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
  • Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
  • Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
  • Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
  • Диета с ниско съдържание на мазнини
  • Лесен кокосов сладкиш
  • Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2062 дни, 44 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2175 дни, 4 часа и 54 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 2 дни, 4 часа и 35 мин.

Какво представлява прозяването

преди 6 дни, 19 часа и 35 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 6 дни, 19 часа и 47 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 6 дни, 19 часа и 54 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival