Ябълков сладкиш с маслени трохи и орехи

Необходими продукти
За тестото:
375 грама брашно
300 грама захар
450 грама сметана
4 яйца
225 грама размекнато масло
2 чаени лъжици ванилова есенция
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица сода
За маслените трохи:
125 грама натрошени орехи
50 грама кафява захар
100 грама брашно
60 грама масло
За плънката:
3 ябълки + 30 грама захар
Начин на приготвяне:
Първо пригответе сместа, с която ще поръсите сладкиша. За целта смесете брашното с маслото, кафявата захар и орехите, разбъркайте. Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семките и ги нарежете на тънки парчета. Сложете ги в купа, прибавете 30 грама захар и оставете на страна.
Заемете се с тестото. Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата, сметаната, содата, бакпулвера, ваниловата есенция и брашното. Замесете еднородно тесто. Подмажете добре форма с размери 34 х 24 см и в нея изсипете сместа. Отгоре подредете ябълките, поръсете ги с маслените трохи.
Сложете сладкиша да се пече при 180 градуса в продължение на 45 - 50 минути. Нека се охлади малко, след това извадете от формата и оставете да изстине напълно, преди да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА ЖЕНАТА 20 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Орехи - ползи и вреди
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Ориз с лук и масло
Коментари към Ябълков сладкиш с маслени трохи и орехи