Бърз сладкиш с ядки и стафиди

Необходими продукти:
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша натрошени ядки по ваш избор
1 чаена чаша стафиди без семена
щипка сол
бакпулвер
масло за подмазване на съда
ядки и мед за покритието
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете стафидите, ядките почистете и смелете едро.
Разбийте яйцата със захарта, постепенно прибавете брашното, без да прекратявате процеса на разбиване. В тестото изсипете стафидите и ядките, щипка сол и бакпулвер. Разбъркайте. Получава се консистенция, наподобяваща сладко.
Намажете обилно дъното и стените на съда, в който ще печете, с масло. Изсипете в него тестото, слоят трябва да бъде с дебелина около 3 сантиметра.
Изпечете сладкиша във фурната при температура от 200 градуса за около 20 минути. Когато се зачерви, следете за готовността с помощта на клечка за зъби.
Може да покриете сладкиша с комбинация от мед и ядки. Също да добавите канела при приготвянето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Млечен кокосов кекс
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Лесен кокосов сладкиш
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
Коментари към Бърз сладкиш с ядки и стафиди