Булгур с маслини и стафиди

Необходими продукти:
1,5 чаени чаши булгур
1 глава лук
1 супена лъжица зехтин
1/2 чаена чаша кедрови ядки (или други по ваш избор)
1/2 чаена чаша стафиди
малка връзка магданоз (само листата)
1/2 чаена чаша зелени маслини без костилки
1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
Начин на приготвяне:
Залейте булгура с 2,5-3 чаени чаши вода и го сварете до готовност (около 15-20 минути).
Нарежете лука на ситно и го запържете в нагорещения зехтин за 5 минути, докато омекне и се зачерви.
Изсипете булгура в подходяща купа, прибавете към него лука, натрошените ядки, стафидите, листата магданоз, които сте нарязали ситно, маслините и настърганата портокалова кора.
Разбъркайте всички продукти, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, напръскайте със зехтин и ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 250 мл
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Хлебен пудинг
- Хапки от маслини в тесто
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Маслина (европейска)
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Салата от маслини, сирене и чушки
Коментари към Булгур с маслини и стафиди