Булгур с маслини и стафиди

Необходими продукти:
1,5 чаени чаши булгур
1 глава лук
1 супена лъжица зехтин
1/2 чаена чаша кедрови ядки (или други по ваш избор)
1/2 чаена чаша стафиди
малка връзка магданоз (само листата)
1/2 чаена чаша зелени маслини без костилки
1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
Начин на приготвяне:
Залейте булгура с 2,5-3 чаени чаши вода и го сварете до готовност (около 15-20 минути).
Нарежете лука на ситно и го запържете в нагорещения зехтин за 5 минути, докато омекне и се зачерви.
Изсипете булгура в подходяща купа, прибавете към него лука, натрошените ядки, стафидите, листата магданоз, които сте нарязали ситно, маслините и настърганата портокалова кора.
Разбъркайте всички продукти, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, напръскайте със зехтин и ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
ЕТЕРИКА РЕГЕНЕРИРИРАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 22 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
КАЙСИЕВИ ЯДКИ ГОРЧИВИ 150 г СТЕЛ АРГО
МАСЛО ОТ ХИМАЛАЙСКИ КАЙСИИ 100 мл ENERGY GROUP
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Костилките от маслини прочистват червата
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Салата от маслини и лук
- Кои ядки ще ви помогнат да отслабнете?
- Пълнен червен лук с булгур и целина
Коментари към Булгур с маслини и стафиди