Булгур с маслини и стафиди
Необходими продукти:
1,5 чаени чаши булгур
1 глава лук
1 супена лъжица зехтин
1/2 чаена чаша кедрови ядки (или други по ваш избор)
1/2 чаена чаша стафиди
малка връзка магданоз (само листата)
1/2 чаена чаша зелени маслини без костилки
1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
Начин на приготвяне:
Залейте булгура с 2,5-3 чаени чаши вода и го сварете до готовност (около 15-20 минути).
Нарежете лука на ситно и го запържете в нагорещения зехтин за 5 минути, докато омекне и се зачерви.
Изсипете булгура в подходяща купа, прибавете към него лука, натрошените ядки, стафидите, листата магданоз, които сте нарязали ситно, маслините и настърганата портокалова кора.
Разбъркайте всички продукти, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, напръскайте със зехтин и ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ГОРЧИВИ КАЙСИЕВИ ЯДКИ ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Костилките от маслини прочистват червата
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Салата от маслини и лук
- Кедър
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Консумацията на стафиди регулира нивата на кръвната захар
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
Коментари към Булгур с маслини и стафиди