Кифлички с плънка от ядки, стафиди и захарна глазура

Необходими продукти
За тестото:
1 килограм брашно
130 грама захар
2 чаени лъжици сол
42 грама прясна мая
500 милилитра леко затоплено прясно мляко
150 грама меко масло
2 яйца
За плънката:
300 грама масло
300 грама смлени ядки по избор
300 грама натрошени орехови ядки
100 грама стафиди
240 грама захар
60 милилитра прясно мляко
настъргана лимонова кора или 1 чаена лъжица канела
За глазурата:
1/2 чаена чаша пудра захар
1 чаена лъжица прясно мляко
1 чаена лъжица масло
щипка сол
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в голяма купа. Разтворете маята в млякото, добавете захарта и разбъркайте.
След това сложете яйцата и разбийте добре с помощта на миксер.
Получената течност налейте при брашното, прибавете солта и мекото масло. Замесете меко еластично тесто, покрийте го с кърпа и оставете на топло място, докато удвои обема си.
Направете плънката. Разтопете маслото, прибавете захарта, всички ядки, лимоновата кора и стафидите. След това налейте прясното мляко. Посоченото количество е ориентировъчно, използвайте толкова, колкото е необходимо, за да се получи гъста каша.
Когато тестото втаса, разделете го на 3 части. Едната разточете под формата на правоъгълник и по повърхността му разпределете равномерно 1/3 от плънката. Същото направете и останалото тесто и сместа от ядки.
Навийте пластовете, като започнете първо с единия край към средата, след това и другия. Нарежете на ивици и завийте стегнато. Подредете кифличките в тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене. Намажете повърхността им с жълтък и оставете на топло място за 20 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса и изпечете закуските в продължение на 20 минути.
Направете глазурата. Разтопете маслото, към него прибавете останалите продукти и разбъркайте до получаването на кремообразна смес. Ако тя стане прекалено гъста, налейте съвсем мъничко прясно мляко. В случай че е много течна - сложете пудра захар.
С горещата глазурата намажете готовите кифлички.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МУСТЕЛА SENSITIVE ИЗМИВАЩ ГЕЛ 300 мл
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ВИТАМИН C АНТИ-ЕЙДЖ СКРАБ С МАНГО ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА КОЖАТА НА ТЯЛОТО 250 мл
Нов ПРОМОБИО КОКОСОВА ЗАХАР прах 200 г БИОНИА
БОНБОНИ АЛПИ * 100
БИОНИКЕ DEFENCE BODY ОБНОВЯВАЩ СКРАБ ЗА ТЯЛО 200 мл
МУСТЕЛА SENSITIVE ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Колко грама захар да ядем на ден
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Карамелизирана захар - рецепта
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Агаве
- Видове захар и тяхното приложение
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Грудков балдаран
Коментари към Кифлички с плънка от ядки, стафиди и захарна глазура