Кифлички с плънка от ядки, стафиди и захарна глазура
Необходими продукти
За тестото:
1 килограм брашно
130 грама захар
2 чаени лъжици сол
42 грама прясна мая
500 милилитра леко затоплено прясно мляко
150 грама меко масло
2 яйца
За плънката:
300 грама масло
300 грама смлени ядки по избор
300 грама натрошени орехови ядки
100 грама стафиди
240 грама захар
60 милилитра прясно мляко
настъргана лимонова кора или 1 чаена лъжица канела
За глазурата:
1/2 чаена чаша пудра захар
1 чаена лъжица прясно мляко
1 чаена лъжица масло
щипка сол
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в голяма купа. Разтворете маята в млякото, добавете захарта и разбъркайте.
След това сложете яйцата и разбийте добре с помощта на миксер.
Получената течност налейте при брашното, прибавете солта и мекото масло. Замесете меко еластично тесто, покрийте го с кърпа и оставете на топло място, докато удвои обема си.
Направете плънката. Разтопете маслото, прибавете захарта, всички ядки, лимоновата кора и стафидите. След това налейте прясното мляко. Посоченото количество е ориентировъчно, използвайте толкова, колкото е необходимо, за да се получи гъста каша.
Когато тестото втаса, разделете го на 3 части. Едната разточете под формата на правоъгълник и по повърхността му разпределете равномерно 1/3 от плънката. Същото направете и останалото тесто и сместа от ядки.
Навийте пластовете, като започнете първо с единия край към средата, след това и другия. Нарежете на ивици и завийте стегнато. Подредете кифличките в тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене. Намажете повърхността им с жълтък и оставете на топло място за 20 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса и изпечете закуските в продължение на 20 минути.
Направете глазурата. Разтопете маслото, към него прибавете останалите продукти и разбъркайте до получаването на кремообразна смес. Ако тя стане прекалено гъста, налейте съвсем мъничко прясно мляко. В случай че е много течна - сложете пудра захар.
С горещата глазурата намажете готовите кифлички.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
СПОРТС ЕНД ХЕЛТ ВИТАМИН B17 капсули * 120
ДЕВА КРЕМ ПРОТИВ СТРИИ - 200 мл
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
АРМИНА БИО МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Колко грама захар да ядем на ден
- Ограниченият прием на захар в ранното детство намалява риска от хронични заболявания
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Карамелизирана захар - рецепта
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Агаве
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
Коментари към Кифлички с плънка от ядки, стафиди и захарна глазура