Твърдо захарно тесто за торти - начин на приготвяне и нанасяне

Твърдото захарно покритие за торти се прави от пудра захар като се добавя вода, желатин и лимонов сок. Също така може да се използват глицерин и масло. Те се слагат, за да не изсъхва бързо глазурата. Захарната смес се меси за около 15 минути. Най-добре е това да става върху плот, посипан с пудра захар, може да се използва и нишесте за тази цел. Масата се посипва, за да не полепва покритието по нея и по ръцете ви по време на работа.
Можете да си направите различни цветове, използвайки естествени краски като: сок от червено цвекло, сок от спанак, морковен сок, също така и от всякакви плодове. Разбира се, бихте могли да си закупите и от оцветителите, които се предлагат в търговската мрежа.
Готовото захарно покритие се съхранява в найлоново фолио, за да не изсъхва. Украсяването на тортата се прави, след като кремът стегне.
Самото нанасяне става по следния начин: първо поръсете работния плот с пудра захар и сложете отгоре захарното тесто. След това го разточете с дебелина от 5 мм (ширината трябва да е колкото е тази на тортата). Използвайте точилката, за да нанесете покритието върху десерта. Поръсете ръцете си с нишесте и заравнете глазурата първо по повърхността, за да прилепне плътно, а след това и по страните. Излишното количество отрежете с нож. От изрезките може да си направите различни фигурки, листенца или цветенца за декорация.
Ако няма да употребявате веднага, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника, но за не повече от 2 седмици.
Предлагаме ви един от най-лесните начини за приготвянето на такова тесто, а занапред очаквайте и още варианти.
Лесна захарна глазура с желатин
Необходими продукти:
450 (+/- 50) грама пудра захар
2 чаени лъжици желатин на прах
50 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Сложете желатина в купа със студена вода, разбъркайте и оставете да набъбне. Разтворете го на водна баня и оставете да изстине. Пресейте пудрата захар, влейте в нея желатина и разбъркайте до получаването на еднородна консистенция. Оформете топка, която приберете в найлонова торбичка. Ако сместа се получи лепкава, добавете още пудра захар.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
ДОКТОР'С БЕСТ ВИТАМИН D3 КИДС желирани таблетки 1000 IU * 60
ЛОЛИ ХЕРБАЛ БЛИЗАЛКИ ПРИ КАШЛИЦА С ВКУС НА ЯБЪЛКА * 4
МИКОНАТУР ЕНЕРДЖИ МИКС ОТ БИО СУПЕРХРАНИ прах 180 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Колко грама захар да ядем на ден
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Карамелизирана захар - рецепта
- Тутманик
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Видове захар и тяхното приложение
- Агаве
Коментари към Твърдо захарно тесто за торти - начин на приготвяне и нанасяне