Твърдо захарно тесто за торти - начин на приготвяне и нанасяне

Твърдото захарно покритие за торти се прави от пудра захар като се добавя вода, желатин и лимонов сок. Също така може да се използват глицерин и масло. Те се слагат, за да не изсъхва бързо глазурата. Захарната смес се меси за около 15 минути. Най-добре е това да става върху плот, посипан с пудра захар, може да се използва и нишесте за тази цел. Масата се посипва, за да не полепва покритието по нея и по ръцете ви по време на работа.
Можете да си направите различни цветове, използвайки естествени краски като: сок от червено цвекло, сок от спанак, морковен сок, също така и от всякакви плодове. Разбира се, бихте могли да си закупите и от оцветителите, които се предлагат в търговската мрежа.
Готовото захарно покритие се съхранява в найлоново фолио, за да не изсъхва. Украсяването на тортата се прави, след като кремът стегне.
Самото нанасяне става по следния начин: първо поръсете работния плот с пудра захар и сложете отгоре захарното тесто. След това го разточете с дебелина от 5 мм (ширината трябва да е колкото е тази на тортата). Използвайте точилката, за да нанесете покритието върху десерта. Поръсете ръцете си с нишесте и заравнете глазурата първо по повърхността, за да прилепне плътно, а след това и по страните. Излишното количество отрежете с нож. От изрезките може да си направите различни фигурки, листенца или цветенца за декорация.
Ако няма да употребявате веднага, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника, но за не повече от 2 седмици.
Предлагаме ви един от най-лесните начини за приготвянето на такова тесто, а занапред очаквайте и още варианти.
Лесна захарна глазура с желатин
Необходими продукти:
450 (+/- 50) грама пудра захар
2 чаени лъжици желатин на прах
50 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Сложете желатина в купа със студена вода, разбъркайте и оставете да набъбне. Разтворете го на водна баня и оставете да изстине. Пресейте пудрата захар, влейте в нея желатина и разбъркайте до получаването на еднородна консистенция. Оформете топка, която приберете в найлонова торбичка. Ако сместа се получи лепкава, добавете още пудра захар.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!МУСТЕЛА БЕБЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ЛОСИОН ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА SPF 50+ 100 мл
НУТРИКОМП СТАНДАРТ НЕУТРАЛ ЕНТЕРАЛНА ХРАНА 500 мл
НовЗАХАРЕН СКРАБ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО МАЛИНА, ГОРСКИ ПЛОДОВЕ И ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН ПИПЕР NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
МИКОНАТУР БИО КОКОСОВА ЗАХАР 180 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Брош, Бояджийски брош, Червен брош
- Карамелизирана захар - рецепта
- Тутманик
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Еклери с крем от извара и парченца банан
- Колко грама захар да ядем на ден
- Шоколадови палачинки
- Сватбената торта - символика и история
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки
Коментари към Твърдо захарно тесто за торти - начин на приготвяне и нанасяне