Начало Хранене Диети За бързо отслабване Диета с ядки

Диета с ядки - принцип и примерно меню

Диета с ядки - принцип и примерно меню - изображение

Диетата с ядки е била предложена от италиански специалист през 80-те години на 20 век. Основната й цел е да замени животинския протеин с този, съдържащ се в ядките (орехи, кашу, лешници, бадеми). За разлика от повечето екстремни диети, менюто на тази с ядки е балансирано и има само едно ограничение - порцията при всяко хранене да не надвишава 250 грама. Този хранителен режим е определен за 10 дни, през които трябва загубите 3 килограма. През този период не консумирайте захар и бонбони.

Примерно меню

Варианти за закуска:

- салата от рукола, домати, натрошени бадеми, подправена със зехтин, пита, черно кафе; 

- запеканка от извара със сос от портокалов сок, поръсена с бадеми, чай; 

- парче пица с плънка от домати, зелена чушка и козе сирене, поръсена с натрошено кашу.  

Варианти за обяд:

- крем-супа от картофи и копър, маруля със зехтин и смлени ядки, чаша зеленчуков сок (доматен, от морков или от тиква); 

- крем-супа от броколи и бели гъби със сметана, шепа орехи, шепа стафиди или сушени сини сливи, сок от горски плодове (от ягода, касис, череши)

- доматен сок с босилек, салата от пържени картофи и листа от Лоло Росо с майонеза, чаша неподсладено кисело мляко за пиене. 

Варианти за следобедна закуска:

- шепа ядки, шепа стафиди; 

- шепа ядки, ябълка; 

- шепа ядки, шепа фурми. 

Варианти за вечеря:

- по-течна овесена каша, приготвена с вода, билков чай (лайка, мента, маточина); 

- салата от настъргани моркови със сметана, компот от сушени сини сливи или сушени кайсии; 

- салата от саламурено сирене, попарен спанак и зехтин, студен чай каркаде. 

Още по темата:

2.6, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ДИЕТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ДИЕТАТА

ДИЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноДиетиЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...Алт. медицинаКалкулаториЛеченияСпортНовиниИсторияТестовеПсихологияБотаникаРецептиХрани и ястияСнимкиИзследванияФизиологияКлинични пътекиВидеоАнкетиНормативни актовеИнтервютаОрганизацииЗаведенияПроизводители