Домашен "Златен сироп"

Необходими продукти:
400 грама захар
50 милилитра лимонов сок
200 милилитра преварена вода
Начин на приготвяне:
Вземете подходящ съд с дебело дъно и в него смесете водата и захарта. Разбъркайте добре, за да се разтвори захарта. Когато сместа заври, прибавете лимоновия сок. Оставете комбинацията да се приготвя в продължение на 45 минути на слаб огън, без да бъркате. Температурата трябва да бъде около 110 градуса, това е много важно за кристализирането на захарта и за консистенцията на сиропа. Когато той започне да придобива меден цвят, периодично проверявайте течливостта на сместа. Сиропът не трябва да бъде гъст на този етап, а малко по-течен от мед.
След това разпределете сладостта в предварително стерилизирани бурканчета и оставете да изстине. След 1 - 2 дни ще се е получила необходимата медена консистенция.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МУСТЕЛА SENSITIVE ИЗМИВАЩ ГЕЛ 300 мл
НАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл
Безплатна доставка за България!ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО СИЦИЛИАНСКИ ПОРТОКАЛ 250 мл
НЕИСС СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ 330 г
МУСТЕЛА SENSITIVE ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 200 мл
ТОТАЛ БОДИ МУЛТИ КОЛАГЕН прах 267 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Диета без захар - какво означава, какви са ползите и вредите от нея
- Колко грама захар да ядем на ден
- Агаве
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Карамелизирана захар - рецепта
- Каква е връзката между рака и захарта?
- Научете детето си да консумира по-малко захар в пет лесни стъпки
Коментари към Домашен "Златен сироп"