Домашен "Златен сироп"

Необходими продукти:
400 грама захар
50 милилитра лимонов сок
200 милилитра преварена вода
Начин на приготвяне:
Вземете подходящ съд с дебело дъно и в него смесете водата и захарта. Разбъркайте добре, за да се разтвори захарта. Когато сместа заври, прибавете лимоновия сок. Оставете комбинацията да се приготвя в продължение на 45 минути на слаб огън, без да бъркате. Температурата трябва да бъде около 110 градуса, това е много важно за кристализирането на захарта и за консистенцията на сиропа. Когато той започне да придобива меден цвят, периодично проверявайте течливостта на сместа. Сиропът не трябва да бъде гъст на този етап, а малко по-течен от мед.
След това разпределете сладостта в предварително стерилизирани бурканчета и оставете да изстине. След 1 - 2 дни ще се е получила необходимата медена консистенция.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МУСТЕЛА SENSITIVE ИЗМИВАЩ ГЕЛ 300 мл
ЛОЛИ ХЕРБАЛ БЛИЗАЛКИ ПРИ КАШЛИЦА С ВКУС НА ЯБЪЛКА * 4
МИКОНАТУР БИО КАКАО С КОКОСОВА ЗАХАР 250 г
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
МУСТЕЛА SENSITIVE ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 200 мл
БОНБОНИ АЛПИ * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Алтернативите на бяла захар - ползи и вреди
- Грозде, лоза
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Алтернативно лечение на диабет
- Колко грама захар да ядем на ден
- Как да заменим захарта с мед
Коментари към Домашен "Златен сироп"