Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора

Необходими продукти
За сладкиша:
400 грама нарязани орехови ядки
1 чаена лъжица настъргано индийско орехче
180 грама галета или счукани бисквити
1,5 чаена лъжица смлян карамфил
20 грама (4 чаени лъжици бакпулвер)
200 грама масло
2 чаени лъжици смляна канела
170 грама захар
7 яйца (разделете на белтъци и жълтъци)
1/3 чаена чаша коняк (75 милилитра)
кората на 1 портокал
За сиропа:
2 чаени чаши вода
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 супена лъжица прясно изцеден портокалов сок
2 чаени чаши захар
1/4 чаена чаша коняк
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта в продължение на 5 минути, до получаването на еднородна консистенция. След това добавете жълтъците един по един, като разбърквате. Налейте коняка, прибавете настърганата портокалова кора, разбъркайте всичко и оставете сместа за момента.
В голяма купа изсипете нарязаните орехови ядки, галетата/натрошените бисквити, канелата, карамфила, индийското орехче, бакпулвера и разбъркайте продуктите с лъжица.
Съберете двете готови смеси, разбъркайте старателно, като внимавате на не натрошите ситно парченцата ядки.
В отделен съд разбийте белтъците с щипка сол до състояние "плътни върхове". Използвайте миксер за целта.
Смесете ги с "тестото" и разбъркайте с леки кръгови движения отдолу нагоре.
Подмажете с масло форма с диаметър 30 сантиметра и в нея изсипете сместа. Изпечете в загрята до 170 градуса фурна за около 35 минути. Докато сладкишът се охлажда, направете сиропа.
В малка тенджера налейте водата, прибавете портокаловия сок, ваниловия екстракт, коняка и захарта. Бъркайте, докато сладките кристалчета са разтопят.
Полейте десерта с горещия сироп, украсете с парченца орехи и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ сироп 100 мл
НовНАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл
Безплатна доставка за България!ЛОЛИ ХЕРБАЛ БИЛКОВИ БЛИЗАЛКИ ЗА СИНУС И ГЪРЛО С ВКУС НА ЯГОДА * 4
ЛОЛИ ХЕРБАЛ БЛИЗАЛКИ ПРИ КАШЛИЦА С ВКУС НА ЯБЪЛКА * 4
ТИКВЕНО ЛАТЕ С ПОДПРАВКИ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Приемът на големи количества канела намалява ефекта на лекарствата
- Видове лекарствени форми
- Колко грама захар да ядем на ден
- Орехи - ползи и вреди
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Карамелизирана захар - рецепта
- Канелено дърво, Канела
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Берберин - новата алтернатива при диабет
Коментари към Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора