Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша натурален мед
120 грама краве масло
3/4 чаена чаша кафява захар (разбира се, може да използвате и бяла)
400 милилитра кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Смесете в подходяща тенджера меда, захарта и маслото.
Поставете съда на среден огън и нека сладката смес се вари при непрекъснато бъркане.
Когато кипне и започнат да се образуват мехурчета, варете в продължение на 2 минути (без да спирате да разбърквате).
Налейте кондензираното мляко, бъркайки оставете сосът да се приготвя на средна температура до получаването на еднородна консистенция.
Трябва да придобие красив златист цвят.
Налейте в буркан или друг подходящ съд, затворете плътно с капак и съхранявайте в хладилник.
Когато се охлади, сосът ще се сгъсти доста, затова ще се наложи да нагреете малко при използване.
Може да го опитате, добавяйки към пресни или печени ябълки, например.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирани орехи с канела
- Карамелизирани дюли с лимонов сок
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Пилешки крилца в пикантен карамел
Коментари към Карамелен сос от кондензирано мляко и мед