Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша натурален мед
120 грама краве масло
3/4 чаена чаша кафява захар (разбира се, може да използвате и бяла)
400 милилитра кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Смесете в подходяща тенджера меда, захарта и маслото.

Поставете съда на среден огън и нека сладката смес се вари при непрекъснато бъркане.

Когато кипне и започнат да се образуват мехурчета, варете в продължение на 2 минути (без да спирате да разбърквате).

Налейте кондензираното мляко, бъркайки оставете сосът да се приготвя на средна температура до получаването на еднородна консистенция.

Трябва да придобие красив златист цвят.

Налейте в буркан или друг подходящ съд, затворете плътно с капак и съхранявайте в хладилник.
Когато се охлади, сосът ще се сгъсти доста, затова ще се наложи да нагреете малко при използване.

Може да го опитате, добавяйки към пресни или печени ябълки, например.

Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Карамелизирани парченца ябълки със сусам
- Карамелена пчелна пита
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Карамелизирани дюли с лимонов сок
- E150(c) Амонячен карамел
Коментари към Карамелен сос от кондензирано мляко и мед