Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша натурален мед
120 грама краве масло
3/4 чаена чаша кафява захар (разбира се, може да използвате и бяла)
400 милилитра кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Смесете в подходяща тенджера меда, захарта и маслото.
Поставете съда на среден огън и нека сладката смес се вари при непрекъснато бъркане.
Когато кипне и започнат да се образуват мехурчета, варете в продължение на 2 минути (без да спирате да разбърквате).
Налейте кондензираното мляко, бъркайки оставете сосът да се приготвя на средна температура до получаването на еднородна консистенция.
Трябва да придобие красив златист цвят.
Налейте в буркан или друг подходящ съд, затворете плътно с капак и съхранявайте в хладилник.
Когато се охлади, сосът ще се сгъсти доста, затова ще се наложи да нагреете малко при използване.
Може да го опитате, добавяйки към пресни или печени ябълки, например.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пържен карамелизиран ананас
- Хрупкави карамелизирани пуканки
- Ванилов сладкиш с карамелена глазура
Коментари към Карамелен сос от кондензирано мляко и мед