Карамелизирани орехи (с масло)
Необходими продукти:
- 100 грама орехови ядки
- 5 супени лъжици захар
- 1 супена лъжица вода
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 20 грама масло
Начин на приготвяне:
Изсушете леко ореховите ядки, разделени на половина, в сух тиган или във фурната (за 10 минути). След като изстинат, начупете на четвъртинки и с ръце премахнете тъмното покритие (ако то придава горчивина на орехите).
Смесете в тиган захарта, водата и лимоновия сок, сложете на котлона и без да спирате да бъркайте, добавете маслото и го разтопете. Бъркайте до получаването на златист карамел.
След това изсипете орехите в него, бързо разбъркайте и изсипете в отделна чиния, чието дъно предварително сте застлали с хартия за печене. Изчакайте, докато карамелът изстине малко, но не напълно и разделете ядките една от друга.
Можете да направите карамела и без масло, но тогава той ще се получи твърд. С масло става по-мек и по-вкусен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Орехи - ползи и вреди
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Карамелизирана захар - рецепта
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Използвайте различни части от ореха при диария, хипертиреоидизъм и побеляване на косите
- Орех, Обикновен орех
Коментари към Карамелизирани орехи (с масло)