Карамелизирани орехи (с масло)
Необходими продукти:
- 100 грама орехови ядки
- 5 супени лъжици захар
- 1 супена лъжица вода
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 20 грама масло
Начин на приготвяне:
Изсушете леко ореховите ядки, разделени на половина, в сух тиган или във фурната (за 10 минути). След като изстинат, начупете на четвъртинки и с ръце премахнете тъмното покритие (ако то придава горчивина на орехите).
Смесете в тиган захарта, водата и лимоновия сок, сложете на котлона и без да спирате да бъркайте, добавете маслото и го разтопете. Бъркайте до получаването на златист карамел.
След това изсипете орехите в него, бързо разбъркайте и изсипете в отделна чиния, чието дъно предварително сте застлали с хартия за печене. Изчакайте, докато карамелът изстине малко, но не напълно и разделете ядките една от друга.
Можете да направите карамела и без масло, но тогава той ще се получи твърд. С масло става по-мек и по-вкусен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
АктуаленФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Карамелизирана захар - рецепта
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирани орехи с канела
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
Коментари към Карамелизирани орехи (с масло)