Цели карамелизирани орехи
Необходими продукти:
цели орехови ядки, почистени от черупките (около 50 грама)
100 грама захар
голяма щипка сол
Начин на приготвяне:
Сложете орехите във фурна, загрята до 175 градуса, за около 5 минути. Захарта изсипете в подходящ съд и поставете на слаб огън, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица, докато се разтопи и придобие кехлибарен цвят. Тогава изсипете орехите в сладката течност, те трябва да се покрият целите. Изсипете ги в тава, чието дъно сте покрили предварително с хартия за печене. Разделете ядките една от друга, тъй като ще са се залепили с карамела. Всичко това трябва да направите бързо, докато покритието не се е втвърдило. Поръсете с малко сол и оставете да стегне.
Карамелизираните орехи са готови.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
Б.ФРЕШ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО С КАРАМЕЛ И МОРСКА СОЛ 221 мл
НовКАРАМЕЛ КРЪНЧИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Карамелизирана захар - рецепта
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Брауни с орехи
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кедър
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Цели карамелизирани орехи