Канелени мъфини с ядки и карамелова глазура

Необходими продукти:
течни съставки
- 1 чаена чаша захар
- 1 яйце
- 1/2 чаена чаша масло
- 1 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
- 1 ампула ванилия
сухи съставки
- 300 грама брашно
- 5 грама бакпулвер
- щипка сол
за микса
- 1 супена лъжица канелена
- 1 супена лъжица захар
- 100 грама натрошени ядки по избор
- заливка карамел или ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната предварително на 180 градуса. Смесете сухите и мокрите съставки, разбъркайте до хомогенност. Във форма за мъфини сложете хартийки.
Сипете две супени лъжици от сместа, поръсете с канелен микс и завършете с малко от тестото.
По същия начин направете останалите и изпечете за 20 минути.
След готовност поднесете глазирани с карамелов топинг и канелен микс.
Да ви е сладко!
Източник: www.twopurplefigs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Канелено дърво, Канела
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Карамелизирана захар - рецепта
- Отслабване с мед и канела
- Полезни свойства на канелата
- Ябълков чийзкейк с орехи и канела
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- E150(b) Каустично-сулфитен карамел
Коментари към Канелени мъфини с ядки и карамелова глазура