Карамелизирани ядки с кафява захар и канела

Необходими продукти:
- 1 голямо яйце, само белтъкът
- 1 супена лъжица вода
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 2 чаени лъжички канела
- 2 чаени чаши сурови бадеми
- 1 чаена чаша сурови орехи
Начин на приготвяне:
- В малка купа разбийте белтъка с водата до образуването на пенлива консистенция.
- В средно голяма купа смесете захарта и канелата. Разбъркайте.
- В голяма купа смесете бадемите, орехите и разбития с вода белтък. Разбъркайте добре, за да се навлажнят всички ядки.
- Поръсете със захарната смес и отново разбъркайте добре.
- Разпределете овкусените орехи и бадеми в тавичка, покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята до 150 градуса фурна за около 25-30 минути, като разбърквате през 10 минути.
- Охладете напълно карамелизираните ядки, преди да ги сервирате.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕНТОЛ И ДЖИНДЖИФИЛ таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
АГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Полезни свойства на канелата
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Черен орех
- Орехово брауни с кафе и шоколад
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Бразилски орех за здраве и стройна фигура
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
Коментари към Карамелизирани ядки с кафява захар и канела