Карамелизирани ядки с кафява захар и канела

Необходими продукти:
- 1 голямо яйце, само белтъкът
- 1 супена лъжица вода
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 2 чаени лъжички канела
- 2 чаени чаши сурови бадеми
- 1 чаена чаша сурови орехи
Начин на приготвяне:
- В малка купа разбийте белтъка с водата до образуването на пенлива консистенция.
- В средно голяма купа смесете захарта и канелата. Разбъркайте.
- В голяма купа смесете бадемите, орехите и разбития с вода белтък. Разбъркайте добре, за да се навлажнят всички ядки.
- Поръсете със захарната смес и отново разбъркайте добре.
- Разпределете овкусените орехи и бадеми в тавичка, покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята до 150 градуса фурна за около 25-30 минути, като разбърквате през 10 минути.
- Охладете напълно карамелизираните ядки, преди да ги сервирате.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ЕН - ТИ - ТУС С МЕНТОЛ И ДЖИНДЖИФИЛ таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Карамелизирана захар - рецепта
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Канелено масло
- Карамелени филийки с чили
Коментари към Карамелизирани ядки с кафява захар и канела