Карамелени ябълки

Необходими продукти:
4 средни ябълки
75 грама масло
1,5 чаша захар на пясък
75 грама ядки за поръсване
Начин на приготвяне:
Изпечете ядките на сухо и ги оставете да изстинат, след това ги смелете на едри парчета.
Измийте ябълките, махнете дръжките им и на тяхно място сложете дървени пръчици (шишчета).
Разтопете маслото, прибавете захарта и оставете да започне да се карамелизира и да придобие златист цвят. Потопете ябълките в карамела и оваляйте в ядките. Оставете за известно време, докато карамелът се втвърди и може да сервирате.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ЕЛЕГАНС * 20 БЧК
РОДОПСКИ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БИОПРОГРАМА
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Млечно смути със замразени плодове
- Карамелизирани орехи (с масло)
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Салак
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Карамелени ябълки