Карамелени ябълки
Необходими продукти:
4 средни ябълки
75 грама масло
1,5 чаша захар на пясък
75 грама ядки за поръсване
Начин на приготвяне:
Изпечете ядките на сухо и ги оставете да изстинат, след това ги смелете на едри парчета.
Измийте ябълките, махнете дръжките им и на тяхно място сложете дървени пръчици (шишчета).
Разтопете маслото, прибавете захарта и оставете да започне да се карамелизира и да придобие златист цвят. Потопете ябълките в карамела и оваляйте в ядките. Оставете за известно време, докато карамелът се втвърди и може да сервирате.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ЕЛЕГАНС * 20 БЧК
РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!РОДОПСКИ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БИОПРОГРАМА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ТИЙН МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МОМИЧЕТА желирани таблетки * 50
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Алкална диета
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Салак
- Кедър
- Кактус
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Карамелени ябълки