Карамелени ябълки
Необходими продукти:
4 средни ябълки
75 грама масло
1,5 чаша захар на пясък
75 грама ядки за поръсване
Начин на приготвяне:
Изпечете ядките на сухо и ги оставете да изстинат, след това ги смелете на едри парчета.
Измийте ябълките, махнете дръжките им и на тяхно място сложете дървени пръчици (шишчета).
Разтопете маслото, прибавете захарта и оставете да започне да се карамелизира и да придобие златист цвят. Потопете ябълките в карамела и оваляйте в ядките. Оставете за известно време, докато карамелът се втвърди и може да сервирате.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ЕЛЕГАНС * 20 БЧК
РОДОПСКИ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БИОПРОГРАМА
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Карамелизирана захар - рецепта
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Фейхоа
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Карамелени ябълки