Печени ябълки с канела, джинджифил и орехи в карамел
Необходими продукти:
4 добре узрели, но достатъчно твърди ябълки
4 чаени лъжици течен мед
2 чаени лъжици канела на прах
4 щипки джинджифил на прах
4 чаени лъжици настъргана лимонова кора
50 грама орехи или бадеми
75 грама масло
1/4 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Измийте добре ябълките и внимателно премахнете сърцевината със семките, постарайте се да не повредите "дъното" на плода. Във вътрешността им сложете по 1 чаена лъжичка мед и същото количество настъргана лимонова кора. Напълнете с натрошени (но не ситно смлени) орехи, отгоре поръсете с канелата и джинджифила.
Изпечете във фурната при 160 градуса в продължение на около 20 - 30 минути (времето зависи от големината на плодовете). Когато са готови, подредете ги в чинийки и се заемете веднага с направата на карамела.
Разтопете маслото в подходящ съд, добавете захарта и бъркайте, докато тя се разтопи. Сместа трябва да започне да се сгъстява и да придобие цвят на чай.
Полейте всяка ябълка с горещия карамел.
Ако предложението с карамел не ви допада, може да използвате мед.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER GINGER TEA ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Орехи - ползи и вреди
- Диета с ябълки за 7 дни
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Печени ябълки с канела, джинджифил и орехи в карамел