Карамелизирана захар - рецепта
Необходими продукти:
- 250 грама захар
- 2 супени лъжици вода
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
Начин на приготвяне:
- Смесете съставките в малка тенджера или тиган и разбъркайте с дървена лъжица.
- Загрейте на умерен огън в продължение на 1-2 минути, докато захарта се разтопи напълно. Бъркайте непрекъснато.
- Увеличете силата на котлона до средно висока и продължете да карамелизирате захарта, без да бъркате.
- Когато сместа придобие кехлибарен цвят, веднага отдръпнете съда от котлона.
Забележка!
Карамелизираната захар може да прегори буквално за секунди, поради което е необходимо да я наблюдавате постоянно и да реагирате бързо.
Да ви е сладко!
Снимка: claudiascookbook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Колко грама захар да ядем на ден
- Ограниченият прием на захар в ранното детство намалява риска от хронични заболявания
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Агаве
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- E150(c) Амонячен карамел
Коментари към Карамелизирана захар - рецепта