Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
Необходими продукти:
- 1 консерва нахут
- 2/3 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша бяла захар
- 1 1/2 супени лъжици масло, разтопено
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
- Изплакнете нахута под течаща студена вода и леко го подсушете с домакинска хартия.
- Разстелете го в тава, покрита с хартия за печене и го поставете в предварително загрята до 400 градуса фурна, докато изсъхне напълно.
- В кутия с капак смесете захарта, канелата и разтопеното масло.
- Добавете нахута, затворете капака на кутията и я разклатете енергично, за да се покрият ядките.
- Разстелете ги отново в тавата, покрита с нов лист хартия за печене и ги поръсете със сусам.
- Запечете за около 15-20 минути или докато се карамелизират, като периодично ги разбърквате.
- Изчакайте да се охладят, преди да им се насладите.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Нахутът като средство за отслабване: две диети и разтоварващ ден
- Колко грама захар да ядем на ден
- Масло от авокадо
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Хлебен пудинг
- Подхранете кожата на лицето си с домашна скраб от авокадо и захар
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Най-добрите храни за диабетици - 3 част
- Палачинки от нахут с лук и сушени домати
Коментари към Карамелизиран нахут с кафява захар и масло