Карамелизиран нахут с кафява захар и масло

Необходими продукти:
- 1 консерва нахут
- 2/3 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша бяла захар
- 1 1/2 супени лъжици масло, разтопено
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
- Изплакнете нахута под течаща студена вода и леко го подсушете с домакинска хартия.
- Разстелете го в тава, покрита с хартия за печене и го поставете в предварително загрята до 400 градуса фурна, докато изсъхне напълно.
- В кутия с капак смесете захарта, канелата и разтопеното масло.
- Добавете нахута, затворете капака на кутията и я разклатете енергично, за да се покрият ядките.
- Разстелете ги отново в тавата, покрита с нов лист хартия за печене и ги поръсете със сусам.
- Запечете за около 15-20 минути или докато се карамелизират, като периодично ги разбърквате.
- Изчакайте да се охладят, преди да им се насладите.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Захарта може да лекува рани
- Орехи в захарен сироп
- Колко грама захар да ядем на ден
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Салата от булгур и нахут с авокадо
Коментари към Карамелизиран нахут с кафява захар и масло